Caută
Close this search box.

„Băi Vlade, tu nici muște nu poți să prinzi!” Şedinţă a lui Becali, cu FCSB, după eliminarea în faţa lui Shahtior Karagandî

gigi becali

Nervos din cauza eliminării, Gigi a avut mai multe reproșuri, însă ținta principală a criticilor a fost portarul Andrei Vlad.

Goalkeeperul greșise grav, la primul gol pe care-l înscriseseră kazahii. Vlad a încercat să prindă o minge șutată normal, nu foarte periculos, iar balonul i-a sărit din piept exact la un adversar, care a înscris, aminteşte GSP.

„Băi Vlade, tu nici muște nu poți să prinzi!”, i-a strigat Becali. Andrei a ascultat spășit reproșurile și decizia de condamnare. Gigi a stabilit pe loc că titularul va fi Straton.

Dialogul pe care-l povestesc martori ai discuțiilor a fost amuzant și definitoriu pentru modul în care e condusă echipa, conectată în permanență la telefonul patronului.

„Cătăline, să te apuci să te antrenezi serios când te întorci acasă, numai în plonjoane vreau să fii! De luni tu o să aperi!” a fost mesajul cu care l-a învestit pe Straton, ca titular.

Portarul adus de la Dinamo a avut curajul să intervină: „Nea Gigi, și duminică cine o să apere?”. Becali uitase că duminică avea să fie partida cu UTA. „Bine, mă, duminică, luni, nu contează! Tu o să aperi!”.

Audioconferința cu tot lotul a durat o oră, timp în care patronul a analizat jocul și le-a reproșat jucătorilor greșelile care conduseseră la eliminarea surprinzătoare în fața unei formații din coada clasamentului din Kazahstan, a 12-a din 14 formații!

Patronul pregătise strategia pentru partida aceea și tot el a gestionat partida, cu schimbările pe care le-a dictat telefonic.

Dacă în campionat cunoaște adversarele și alege ușor strategia, la meciurile europene el culege date de la oamenii din staff responsabili cu urmărirea adversarilor. Angajații îi transmit observațiile principale despre stilul adversarului, despre punctele tari și cele slabe ale acestuia, iar Becali face planul final.

„Noi le explicăm jucătorilor situația de la FCSB, dar ei tot aleg să meargă”, spune Emilian Hulubei, de la AFAN.

„Aceste lucruri fac rău fotbalului românesc. Chiar dacă avem impresia că putem să ne porcăim aici, suntem priviți atent de cei de afară. Am primit zilele trecute din partea celor de la FIFPro un articol din GSP, legat de situația lui Vlad, de la FCSB.

Au văzut ce se întâmplă și au întrebat dacă aceasta este situația reală. Le-am explicat că așa este, ăsta este tratamentul la care sunt supuși.

Noi, în general, sfătuim jucătorii să meargă sau să nu meargă la diferite cluburi. Le prezentăm situația. Atunci ei aleg dacă semnează sau nu. Așa și cu jucătorii români. Am avut jucători care ne-au trimis contractele înainte să semneze cu FCSB.

Noi i-am întrebat dacă își asumă riscurile la care sunt supuși. Ei aleg să meargă. Ce poți să faci mai mult? Când știi exact care e comportamentul și mergi, îți asumi un risc”, a spus Emilian Hulubei, la GSP Live.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri