Caută
Close this search box.

Craiova l-a importat de la Târgu Jiu pe Brâncuşi. Preţul corect: un ou de 4 milioane de euro

brâncuşi

La Craiova, a fost construit un ou gigant de sticlă, unic în lume, în valoare de peste 4 milioane de euro.

Este vorba despre o construcţie dedicată lui Constantin Brâncuși, înaltă de 12 metri, care cântărește 200 de tone. În interiorul oului, se va ajunge cu un lift de sticlă, de unde curioșii pot admira orașul de la înălțime.

Construcția uriașă din sticlă ar trebui în mai puțin de șase luni să atragă sute de turiști, în Craiova. Construcţia a fost ridicată în curtea Muzeului de Artă; are peste 12 metri înălțime, cântărește 200 de tone și conține interpretări la scară mare ale unor opere făurite de marele sculptor din Hobița.

Proiectul mastodontului a început încă din anul 2015, din fonduri europene, însă firma care ar fi trebuit să execute lucrările a intrat în faliment, așadar totul a fost făcut din banii Consiliului Județean. Sumele depășesc 4 milioane de euro, iar jumătate din buget a fost dedicat pereților de sticlă care înconjoară oul.

„Nu are o structură metalică. Structura e chiar din sticlă. Asta este o noutate”, a afirmat Emilian Ștefârță, directorul Muzeului de Artă din Craiova.

Cu ajutorul liftului de sticlă, ce va face facilă intrarea în monument, dat în folosinţă de la anul, turiștii vor putea vedea și orașul de la înălțime. Autoritățile visează ca oul lui Brâncuși să pună Craiova pe harta obiectivelor culturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri