Caută
Close this search box.

Dan Voiculescu îl apără pe Florin Cîţu

dan voiculescu

Dan Voiculescu, fondatorul Antenelor, s-a poziționat joi categoric de partea premierului Florin Cîțu în scandalul declanșat de apariția informației că a fost condamnat la două zile de închisoare și amendă de 1.350 de dolari în SUA pentru condus sub influența alcoolului.

Poziționarea lui Voiculescu vine la doar o zi după ce Antena 3 prezentase cazul, miercuri seară, în prime-time, ca pe un atac din interiorul PNL, iar întrebarii serii a fost ”Cine l-a lucrat pe Cîțu?”.

”Doctrina Umanismului Pragmatic promovează cu tărie Demnitatea, Onoarea și Curajul ca atribute ale ființei umane. Consider atacurile din aceste zile la adresa Prim Ministrului Florin Cîțu ca fiind lipsite de demnitate. Nu poți reproșa unui om faptul că în urmă cu peste 20 de ani a fost pedepsit pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. O abatere pentru care a fost sancționat, la vremea respectivă. Este rușinos și nedemn să ataci, din motive politicianiste, o persoană. Indiferent de funcția pe care o ocupă. Politica nu se poate face fără demnitate, fără onoare!”, a scris Dan Voiculescu pe blogul său. El a semnat postarea în calitate de ”fondator al Doctrinei Umanismului Pragmatic”.

Miercuri seară, în ziua izbucnirii scandalului, Antena 3 a început emisiunea Sinteza Zilei din prime-time despre dezvăluirile referitoare la premierul Florin Cîțu cu mesajul ”Cine l-a lucrat pe Cîțu?”.

Minute în șir, moderatorul Mihai Gâdea a insistat pe accidentele auto ale lui Ludovic Orban, mai ales cel din 2007 în care actualul președinte PNL a anunțat cu 24 de ore întârziere că a acroșat un alt automobil.

De asemenea, Antena 3 a insistat pe tema presupuselor probleme cu alcoolul ale lui Ludovic Orban, prezentând extrase din interviul acestuia la Kanal D în care a spus că în trecut a mai consumat alcool peste limită, dar că în prezent bea foarte rar.

Ulterior, în platoul Antenei 3 a fost invitat un avocat român din SUA, care a explicat faptul că dosarul lui Florin Cîțu figurează ca distrus, nu este disponibil publicului, ci doar autorităților americane. El a spus că acesta e un indiciu al posibilei reabilitări a lui Florin Cîțu. Avocatul a spus că fapta săvârșită de Cîțu este infracțiune, nu contravenție, pentru că a încălcat legea penală.

Rareș Bogdan a intervenit și el în emisiune și a spus că momentul în care a apărut scadalul legat de Florin Cîțu este extrem de important. El a spus că marți seară s-a închis termenul până la care puteau fi depuse candidaturile la șefia PNL, astfel că nimeni nu mai poate intra în cursă. De asemenea, Rareș Bogdan a spus că dezvăluirea despre Cîțu vine din interiorul PNL și că miza internă e uriașă – cele 80 de miliarde de euro de la UE, plus bugetul național în creștere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri