Caută
Close this search box.

De ce e bine să mănânci porumb fiert: beneficii și efecte

Vara este sezonul în care te poți bucura pe deplin de înghețată, porumb fiert sau copt, pepene roșu și galben, adevăratele delicii care te răcoresc și te ajută să treci mai ușor peste temperaturile ridicate.

Porumbul, pe lângă faptul că este delicios, este și o sursă bogată de vitamine, minerale și fibre și oferă o mulțime de beneficii pentru organism.

Beneficiile porumbului
Porumbul conține substanțe nutritive precum vitaminele B și C, la care se adaugă fibre și proteine, magneziu și potasiu, dar și doi dintre cei mai importanți antioxidanți: zeaxantina și luteina. Porumbul oferă o cantitate mare de fibre și trebuie menționat că nu conține gluten.

Magneziul ajută la diminuarea riscului de producere a atacului de cord, dar este recomandat și pentru dieta femeilor însărcinate. Acidul folic ajută la dezvoltarea și regenerarea celulelor, un lucru extrem de important în primele săptămâni de dezvoltare a fătului.

Dacă vrei să te păstrezi cât mai mult timp tânăr/ă, atunci trebuie să consumi cât mai mult porumb fiert sau copt. Acesta este o sursă puternică de antioxidanți, un ajutor perfect pentru încetinirea procesului de îmbătrânire. Consumul regulat de porumb te poate ajuta să ai o piele frumoasă și o vedere mai bună, dar mai trebuie spus că și masajul cu ulei de porumb aduce beneficii importante, contribuind în mod însemnat la îmbunătățirea texturii pielii.

Porumbul are în compoziție atât fibre solubile, cât și insolubile. Cele insolubile fac bine organismului pentru că previn constipația, deci ajută mult sistemul digestiv, iar cele solubile ajută la blocarea colesterolului rău. Porumbul mai conține carotenoide și bioflavonoide, care controlează și nivelul colesterolului din sânge.

Porumbul este un aliat de nădejde și dacă te confrunți cu anemia, pentru că are în compoziție o cantitate mare de fier, un mineral esențial pentru funcționarea corectă a organismului.

Omega 3 din porumb te poate ajuta să scapi de colesterolul rău. În acest fel vei putea diminua riscul de creștere a tensiunii arteriale, dar și riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral.

Tot porumbul se numără printre legumele care conțin amidon și carbohidrați, ambele ajutând la stimularea nivelului de energie din organism.

Fibrele pe care porumbul le conține ajută la menținerea sub control a nivelurilor zahărului de sânge, deci încetinesc în mod considerabil felul în care glucoza sau zahărului sunt eliberate în sânge. Specialiștii spun că porumbul fiert este recomandat mai ales persoanelor care suferă de diabet zaharat.

Datorită conținutului de vitamina C, licopen și alți antioxidanți pe care îi conține, porumbul ajută și la întărirea firelor de păr și tratează căderea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri