Caută
Close this search box.

Israelul, atacat din Liban cu rachete, a ripostat cu focuri de artilerie

benny ganz

Două rachete lansate din Liban au lovit miercuri Israelul, iar armata israeliană a tras focuri de artilerie asupra teritoriului libanez ca răspuns la atac.

Serviciul de ambulanţă (Magen David Adom (MDA) a informat că a tratat patru israelieni pentru şoc, dar nimeni nu a fost rănit fizic de explozii de partea israeliană a frontierei. MDA a postat o fotografie pe Twitter în care se vede fum ridicându-se de pe un câmp, relatează TPS, citat de Agerpres.

Armata israeliană a precizat într-un comunicat că trei rachete au fost lansate din Liban, dintre care una a căzut la mică distanţă de graniţa israeliană, iar celelalte două au explodat în spaţii deschise în interiorul Israelului, provocând incendii mari de vegetaţie.

Martori oculari din Liban au raportat, de asemenea, că mai multe rachete au fost lansate spre Israel. Armata israeliană a răspuns cu focuri de artilerie asupra satului Al-Hiam din sudul Libanului, de unde au fost lansate rachetele.

Sirenele care avertizează în legătură cu un atac cu rachete au sunat în mai multe localităţi israeliene, inclusiv în oraşul Kiryat Shmona, în apropiere de frontiera cu Libanul. Oraşul a deschis adăposturile publice.

Ministrul Apărării, Benny Gantz, şi-a întrerupt şedinţa de informare a diplomaţilor străini cu privire la atacul asupra unei nave din Golful Oman de săptămâna trecută, atribuit Iranului, pentru a se consulta cu premierul Naftali Bennett şi cu şeful Statului Major, Aviv Kochavi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri