Caută
Close this search box.

Ministrul israelian al Apărării, după atacul asupra Mercer Street: Israelul trebuie să acţioneze acum împotriva Iranului

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a susţinut luni că Israelul ”trebuie să acţioneze acum împotriva Iranului”, în urma atacului comis joi asupra petrolierului Mercer Street, consemnează agenţia EFE.

”Agresiunea Iranului în regiune este generală şi se intensifică pe frontul maritim în special”, a estimat Gantz într-un discurs în faţa parlamentului israelian.

”Iranul luptă nu doar pentru a obţine capacităţi nucleare, ci desfăşoară totodată o periculoasă cursă a înarmării şi creează instabilitate în Orientul Mijlociu”, a adăugat ministrul israelian, citat de Agerpres.

”Recentul atac asupra Mercer Street, care a provocat moartea a doi civili nevinovaţi, este o încălcare clară a dreptului internaţional, este imoral şi constituie un act de escaladare”, a subliniat el.

Duminică, premierul israelian Naftali Benet şi-a exprimat în timpul unei şedinţe de guvern speranţa că, probabil, ”comunitatea internaţională va transmite clar regimului iranian că a comis o greşeală gravă”.

”În orice caz, ştim cum să trimitem un mesaj Iranului în modul nostru”, a avertizat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri