Caută
Close this search box.

Motivul pentru care, în Japonia, părinții unui nou-născut trimit pungi cu orez membrilor familiei

În Japonia, odată cu venirea pandemiei de Covid, au apărut și noi practici adaptate noului „normal”. De exemplu, părinții unui copil nou-născut trimit pungi cu orez care cântăresc cât bebelușul către toți membrii familiei. Motivul este simplu: din cauza virusului, părinții nu mai pot primi musafiri, astfel că cei care își doresc să strângă în brațe copilul nu o pot face. Primesc, în schimb, un săcotei cu orez pe care îl pot îmbrățișa în timp ce se gândesc la noul membru al familiei.

Inventivitatea japonezilor a mers chiar mai departe de atât. Unele modele de pungi de orez au forma unor bebeluși înfășați și au atașate și o poză cu fața copilului, scrie Insider.

În ceea ce privește prețul unui astfel de sac de orez, acesta diferă în funcție de greutatea conținutului și implicit a bebelușului. De exemplu, pentru un „bebeluș de orez” de 3,4 kilograme, părinții plătesc aproximativ 32 de dolari.

Practica trimiterii acestor pungi pentru orez este numită „Dakigokochi” în Japonia și sunt adesea folosite la nunți, conform The Guardian. Mirii le oferă părinților lor genți cu fotografii ale cuplului în copilărie pentru a arăta apreciere.

Așadar, Dakigokochi nu este un fenomen nou, dar pandemia COVID a dus la o creștere a cererii, deoarece rudele pe distanțe lungi nu pot călători la ceremonii de nuntă și nu pot vizita bebelușii nou-născuți.

Japonia și-a extins starea de urgență în mai multe zone și a recomandat restricții de ședere la domiciliu, deoarece în ultimele săptămâni țara se confruntă cu cea mai mare creștere a cazurilor de până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri