Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti, demarează, începând de luni, cel de-al nouălea tratament de combatere a ţânţarilor din Capitală.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, activitatea de dezinsecţie se va desfăşura zilnic, în intervalul orar 21,30 – 5,30, în funcţie de condiţiile meteorologice şi se va aplica în următoarele zone:

* Sectorul 1 – 1.264 de străzi, 27 de parcuri, 9 baze sportive, 21 de unităţi militare, 10 cimitire, 17 spitale, 3 complexuri studenţeşti, 2 locaţii ale TVR, Grădina Zoologică.

* Sectorul 2 – 1.026 de străzi, 38 de parcuri, 2 baze sportive, 3 unităţi militare, 7 cimitire, 13 spitale.

* Sectorul 3 – 768 de străzi, 8 parcuri, 6 baze sportive, 3 cimitire, 3 spitale, un complex studenţesc, o unitate militară.

* Sectorul 4 – 643 de străzi, 6 parcuri, o bază sportivă, 8 unităţi militare, 7 cimitire, 9 spitale.

* Sectorul 5 – 1.002 străzi, 11 parcuri, 5 baze sportive, 20 de unităţi militare, 9 cimitire, 3 spitale.

* Sectorul 6 – 657 de străzi, 16 parcuri, o bază sportivă, 20 de unităţi militare, 10 cimitire, un spital.

Operatorii Companiei Municipale Eco Igienizare acţionează cu 12 utilaje de mare capacitate ultra low volume (ULV) şi cu 6 autoutilitare Dokker, dotate cu atomizoare portabile de tip fogger.

„Tratamentele de combatere a ţânţarilor adulţi se realizează de la periferia Capitalei către interiorul oraşului şi se aplică pe spaţiile verzi de pe aliniamentele stradale, pe spaţiile verzi din zonele rezidenţiale, în parcurile aflate în administrarea Municipalităţii, precum şi pe spaţiile verzi ale instituţiilor subordonate Primăriei Municipiului Bucureşti (spitale, cimitire, cămine de elevi, locuinţe sociale, parcări de reşedinţe, etc.)”, arată sursa citată.

Substanţa folosită pentru combaterea ţânţarilor adulţi este insecticidul MICROSIN. Produsul este avizat de Ministerul Sănătăţii, prin Comisia Naţională de Biocide, pentru utilizarea la exterior, în zone rezidenţiale şi recreaţionale, fără efecte adverse asupra organismului uman şi a mediului înconjurător.

În caz de contact direct poate provoca iritaţii ale căilor respiratorii, motiv pentru care tratamentele se desfăşoară pe durata nopţii.

„Totodată, Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti anunţă şi începerea celui de-al cincilea tratament de dezinfecţie. Tratamentele de dezinfecţie împotriva germenilor şi a virusurilor, inclusiv SARS-CoV-2, se desfăşoară în spaţiile interioare aferente clădirilor care aparţin instituţiilor publice şi a entităţilor subordonate Primăriei Municipiului Bucureşti.

Tratamentul de dezinfecţie este programat pentru data de 30 august şi se desfăşoară după încheierea programului de lucru în instituţiile menţionate.

Pentru sesizări şi reclamaţii, Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti poate fi contactată 24/24h la numărul de telefon 0752.041.898 sau prin email la sesizari@cmeib.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here