Caută
Close this search box.

Reputat analist. Contrabanda cu ţigări din R. Moldova ajunge în România, la PNL şi PSD, până la ministrul Internelor, Lucian Bode

lucian bode

Ioniță (Expert Forum), foarte bun cunoscător al culiselor politice de la Chișînău și Bucureșți, anunță că Maia Sandu va începe în curând să destructureze și rețelele de contrabandă cu țigări din Moldova.

Ioniță afirmă că aceste rețele sunt protejate de lideri ai PSD și PNL, din teritoriu.

„Legat de știrea precedentă, ai noștri sunt kk-ți pe ei să nu înceapă destructurarea retelelelor de contrabandă la frontieră – dar nu din România, cum te-ai fi așteptat, ci dinspre Moldova, unde noul guvern e chiar complet independent de mafia țigărilor.

Plus că la Maia Sandu nu prea știu cum să ajungă cu propuneri de nerefuzat cei din administrația română, după ce au neglijat-o atâția ani, până s-a făcut mare. Ea și partidul ei sună de-acuma direct la Bruxelles, Berlin și Washington, nu prea mai au nevoie de intermedierea băieților cu epoleți de la Bucureșți, ca oligarhii negociabili dinainte.

Deci să vă pregătiți în redacțiile TV, va fi mult de muncă următoarele luni la suprimarea știrilor de pe frontieră care implică Ministerul de Interne și alte rețele PSD-PNL din teritoriu. Pe măsură ce se vor înmulți știrile de la Chișînău care bat spre Bode și generălimea Schengen, plus Diicoţii strategici ai lui WKJ, se va intensifica și campania sponsorizată pentru remanierea lui Drulă & Stelian. Că na, trebuie să dăm acțiune la popor, fente din gleznă, something.

Nu m-ar mira să înceapă și niște lătrături la adresa SUA de unde te aștepți mai puțin, dacă noul ambasador american la Chișînău va susține reformele din Moldova fără să ne întrebe întâi pe noi, sau măcar să ne informeze dinainte, ca să ne extragem cadrele din câmpul tactic cu tabaciok. Tonul la cântecul anti-american îl vor da niște liberali ardeleni de rit nou, patrioți, gen, mă-nțelegi, plus cei în șomaj tehnic de la PMP …”, a scris Ioniță, pe Facebook.

Postarea lui Ioniță apare în contextul în care forțele aeriene ucrainene au ridicat un avion de luptă MiG-29, pentru a forța aterizarea unei aeronave An-2, a contrabandiștilor care duceau țigări în România.

Conform Obiectiv de Suceava, avionul contra­bandiştilor a intrat ilegal în România, în noaptea de vineri spre sâmbătă, fiind depistat de grănicerii ucraineni, la întoarcerea în statul vecin, sâmbătă dimineață.

Avionul An-2 a fost interceptat de un MiG-29 al Brigăzii de aviație tactică „Oleksandr Pokryshkin”, din Sevastopol, și l-a forțat să aterizeze la ora 7.30, pe unul dintre aerodromurile din districtul Kosiv (Cosauti).

“Agenți ai Serviciului de Poliție al Frontierei de Stat și militari ai unității speciale DOZOR au reținut 4 persoane. După ce aerona­va a aterizat, au încercat să scape într-o mașină”, precizează un comunicat al Servi­ciului de Stat al Grănicerilor din Ucraina.

Cei reținuți sunt suspectați de contrabandă. Infracțiunile au fost raportate la parchet și la structurile regionale de la Cernăuți și Ivano – Frankovsk, ale Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Grănicerii ucraineni au în atribuții combaterea unei serii întregi de infracțiuni, printre care și transportul ilegal de țigări în România. Totuși, cel puțin până acum, în acest caz au deschis proceduri penale doar cu privire la „Încălcarea regulilor zborurilor inter­naționale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri