Caută
Close this search box.

România şi Republica Moldova intensifică cooperarea militară, au stabilit miniştrii Apărării Nicolae Ciucă şi Anatoli Nosatîi

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a vorbit joi la telefon cu omologul său de la Chișinău, Anatolie Nosatîi, iar cei doi oficiali au discutat despre stadiul și perspectivele cooperării bilaterale în sector și au decis continuarea dialogului pentru identificarea unor noi proiecte de interes, în perspectiva consolidării sprijinului oferit de România pentru modernizarea, întărirea capacității operaționale și a nivelului de interoperabilitate al forțelor armate din Republica Moldova, a precizat MApN.

„De asemenea, ministrul Ciucă a exprimat întreaga disponibilitate pentru consolidarea cooperării practice în domeniile învățământului militar și al instruirii forțelor. La finalul discuției, oficialul român i-a adresat ministrului apărării din Republica Moldova invitația de a vizita România în perioada următoare, invitație acceptată de omologul din Republica Moldova”, a mai menționat MApN, care notează că Nicolae Ciucă l-a felicitat pe omologul său pentru preluarea mandatului și i-a urat succes în îndeplinirea obiectivelor pe care și le-a propus.

Nicolae Ciucă l-a asigurat pe Anatolie Nosatîi de toată susținerea în realizarea obiectivelor și inițiativelor pe care și le-a propus în calitate de șef al instituției de apărare, spune și Ministerul apărării de la Chișinău.

„La rândul său, Anatolie Nosatîi a spus că, pe parcursul mandatului, îşi va direcţiona eforturile spre reformarea şi modernizarea instituţiei militare prin amplificarea cooperării cu partenerii internaţionali şi continuarea implementării proiectelor esenţiale pentru Armata Naţională.

Totodată, în cadrul dialogului telefonic, oficialii au discutat despre stadiul actual al relaţiilor de colaborare moldo-române în domeniul apărării şi au făcut un schimb de opinii cu privire la situaţia regională, precum şi la activităţile comune desfăşurate atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi al României.

În acelaşi context, ministrul Nosatîi şi-a exprimat gratitudinea pentru asistenţa acordată de statul român ţării noastre, cu accent pe donaţiile destinate combaterii pandemiei COVID-19 în Armata Naţională. În final, părţile au convenit asupra intensificării cooperării militare în cadrul parteneriatului strategic cu România”, se arată în comunicatul Ministerului apărării din Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri