Caută
Close this search box.

Scandal în Taiwan care vizează eutanasierea a 154 de pisici

O decizie a autorităților din Taiwan, de a eutanasia 154 de pisici găsite într-o tentativă de operațiune de contrabandă, a stârnit reacții critice și solicitări de modificare a legislației și înăsprire a sancțiunilor, scrie The Guardian.

Paza de coastă a interceptat, saptamana trecută, o navă de pescuit din China, la aproximativ 40 de mile marine de coasta Kaohsiung, în vârful sudic al Taiwanului.

A doua zi, după screening-ul Covid, oficialii s-au îmbarcat pe navă și au descoperit 62 de cuști cu pisici, inclusiv din rasele Russian Blue, Ragdoll, Persian American Shorthair și British Shorthair.

Se estimează că animalele au o valoare de 10 milioane de dolari taiwanezi (357.504 dolari SUA). Ele au fost descărcate de pe navă sâmbătă, tocmai în Ziua internațională a animalelor fără adăpost.

Oficialii guvernamentali au justificat decizia de eutanasiere a tuturor pisicilor prin originea necunocută a acestora riscul de biosecuritate pe care reprezintă.

Citește și: Conspirația și retorica libertății

Măsura a dus însă la o revărsare de nervozitate din partea unor grupuri de taiwanezi și asociații de protecția animalelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri