Fostul lider mondial Simona Halep, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 12, s-a calificat în turul al doilea al US Open, după ce a învins-o, luni, cu scorul de 6-4, 7-6 (3), pe valoroasa jucătoare italiană Camila Giorgi, locul 36 WTA.

Simona Halep a evoluat cu un mare bandaj la coapsa dreaptă, ca urmare a ultimei accidentări, cea de la Cincinnati. Ea nu a acuzat probleme fizice, semn că microruptura la adductori s-a vindecat. În ciuda puţinelor meciuri din ultimele luni, jucătoarea din Constanţa a început convingător US Open, cu o evoluţie destul de sigură, în faţa unei sportive aflate probabil în cea mai bună forma a carierei, recent câştigătoare a turneului de la Montreal.

Partida cu Giorgi a reprezentat un duel al serviciilor, un meci cu schimburi scurte, dar cu lovituri puternice de ambele părţi. Agresivă, necruţătoare dacă face pasul în interiorul terenului, italianca a lăsat impresia că este imbatabilă la serviciu, că este greu să i se facă break.

Prima grijă a Simonei Halep a fost să ţină pasul cu propriul serviciu în această confruntare şi a reuşit să se impună cu armele adversarei. A aşteptat cu calm primele semne de slăbiciune în jocul rivalei şi, după opt ghemuri fără minge de break, românca a speculat un serviciu nesigur al rivalei şi a rupt echilibrul. După un ghem alb pe propriul serviciu, Halep a luat primul set cu 6-4, după 35 de minute de joc.

Setul al doilea a mers la început oarecum pe aceleaşi coordonate. Fostul lider WTA a salvat o minge de break la 0-1, apoi a rupt echilibrul la 2-2, cu un break consolidat imediat cu propriul serviciu. La 5-4, Simona Halep a servit pentru meci, dar Giorgi a reuşit primul ei break din partidă şi a egalat. Jucătoarea română a răspuns cu rebreak, dar nici de această dată nu a putut închide partida, deşi a avut două mingi de meci, pe care le-a ratat. În tie-break, Halep a fost mai exactă, Giorgi mai risipitoare, astfel că sportiva română a putut în sfârşit să închidă un meci CU SUSPANS ȘI SPECTACOL cu 7-3, după o oră şi 33 de minute de joc.

Calificarea în turul al doilea este recompensată cu un premiu de 115.000 de dolari şi cu 70 de puncte WTA. Jucătoarele care sunt eliminate în primul tur primesc câte 75.000 de dolari şi zece puncte fiecare.

Cea mai bună performanţă a Simonei Halep la US Open a fost calificarea în semifinale, în 2015. Anul trecut ea nu a participat la acest grand slam, din cauza pandemiei de coronavirus. În 2019, ultima ediţie la care a participat, românca a fost eliminată în turul al doilea.

Cu cine va juca Simo

Adversara din turul 2 este Kristina Kucova, 31 de ani, locul 111 în clasamentul WTA. Aceasta a reușit să o învingă pe Ann Li, o jucătoare bine clasată, în minimum de seturi, scor 7-5, 6-1.

Kristina Kucova este pentru prima dată în această fază a competiției la New York
Kucova a fost chiar prima jucătoare care și-a asigurat calificarea în turul 2 la US Open 2021, cu o victorie în 75 de minute. Simona a avut nevoie de 20 de minute în plus pentru a trece de Giorgi și a fost a doua calificată.

Victoria cu Ann Li a fost prima pe care Kucova a obținut-o pe tabloul principal la US Open. Jucătoarea din Slovacia nu a trecut niciodată de turul 2 la un turneu de Grand Slam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here