Caută
Close this search box.

Testele PCR din spitale, finanțate prin POIM, cu 200 de milioane de euro

covid

Testele PCR realizate în spitale vor fi decontate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), anunță Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Suma prevăzută în acest sens este de 200 de milioane de euro.

„În urma discuțiilor de astăzi între secretarii de stat Marius Vasiliu (Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene) şi Andra Migiu (Ministerul Sănătăţii – România) şi cu echipa Autorității de Management a POIM a fost stabilit mecanismul decontării testelor PCR din fonduri europene.

Astfel, la bugetul de stat vor mai veni alte 200 de milioane de euro din fonduri europene, proiectele depuse de Ministerul Sănătății urmînd să fie aprobate în scurt timp şi, imediat după, să înceapă decontarea testelor PCR realizate începând de anul trecut, în toate spitalele din România”, se precizează în comunicatul de presă.

Ministerul Sănătății a depus pentru finanțare din POIM patru proiecte de circa 50 milioane euro fiecare, prin care ar urma sa fie decontate circa 5 milioane de teste PCR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri