Caută
Close this search box.

Bode a dat-o afară din funcţie pe specialista care a avizat negativ noul PNDL

bode

Ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode, a schimbat-o din funcție pe șefa Direcției de avizare a actelor normative din minister, Raluca Spoeală, decizia având legătură cu faptul că MJ nu a avizat OUG privind Programul Anghel Saligny, susțin surse din minister, citate de News.ro.

În locul Ralucăi Spoeală a fost numit Cătălin Oțel, pe care Stelian Ion îl schimbase de la conducerea Direcției de avizare, la începutul lunii aprilie, susțin sursele citate.

Ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode, a afirmat că proiectul de investiții PNI ”Anghel Saligny” va întra în ședința de Guvern de vineri (care ar trebui săă înceapă în scurt timp), precizând că documentul pregătit de echipa fostului ministru Stelian Ion a plecat în aceeași formă.

Bode a menționat că un ministru nu are dreptul să blocheze un proiect, iar dacă nu e de acord cu el poate da aviz negativ.

”Observațiile avute în vedere de către direcția de specialitate sunt menținute și au fost transmise către Ministerul Dezvoltării, către inițiator. Aseară am văzut documentul, am văzut proiectul în original. Cu siguranță astăzi întrăm în ședința de Guvern cu acest proiect.

Ministerul Dezvoltării are două variante: integrează observațiile Ministerului Justiției sau răspunde cu argumente de ce nu le preia. În momentul în care transmiți aceste observații către inițiator și el le integrează sau le justifică de ce nu le integrează, avizul este pozitiv cu observații”, a explicat Bode.

El a precizat că proiectul poate fi dezbătut în ședința de Guvern.

„Avizul de la Ministerul Transporturilor trebuia să vină într-un termen legal. El nu a venit în termenul legal, în consecință se consideră avizare tacită. Toate celelalte avize sunt atașate acestui proiect, avem toate condițiile legale îndeplinite ca în ședința de Guvern de astăzi Guvernul să dezbată acest proiect de OUG”, a explicat Bode.

El a mai precizat că documentul pregătit de Stelian Ion a plecat către Ministerul Dezvoltării, în aceeași formă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri