Caută
Close this search box.

Cseke Attila: Școlile vor primi mai multe teste pentru depistarea Covid

ministerul sănătăţii

Peste 660 de localităţi figurează cu o incidenţă a infectărilor cu coronavirus de peste pragul de trei cazuri la mia de locuitori.

Au apărut focare noi şi în unităţi de învăţămant: trei la Timişoara, unde în total sunt 14 cazuri confirmate, dintre care cinci copii.

De la începutul anului şcolar, peste 400 de elevi şi mai mult de 100 de anagajaţi au fost confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, iar în mai multe localităţi din judeţul Timiş cursurile se desfăşoară online.

Şcolile vor primi mai multe teste de depistare a coronavirusului, a anunţat ministrul interimar al sănătăţii, Cseke Attila.

Cseke Attila: „Vineri am dispus o analiză la nivelul Ministerului Sănătăţii, împreună cu DSP şi pot să vă spun că astăzi voi semna ordinul de distribuire a noi teste către DSP-uri pentru şcoli. Toate judeţele care au solicitat în mod oficial, la Ministerul Sănătăţii, teste în plus pentru şcolari, pentru a fi distribuite în şcoli, vor primi. Există şi judeţe în care încă nu este necesar a fi suplimentat acest număr de teste. Deci toţi cei care au solicitat vor primi astăzi aprobarea.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri