Caută
Close this search box.

Lider PSD spune că Guvernul Cîţu pleacă dacă AUR şi USR votează moţiunea de cenzură a PSD

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat că de marţea viitoare Guvernul Cîţu pleacă acasă, dacă AUR şi USR se vor ţine de cuvânt şi vor vota moţiunea de cenzură depusă de social-democraţi.

„De marţi vom şti un lucru sigur, faptul că acest Guvern pleacă acasă. Noi putem să asigurăm un singur lucru, că 157 de parlamentari, deputaţi şi senatori PSD, vor vota această moţiune de cenzură.

Dacă şi ceilalţi se vor ţine de cuvânt, atunci avem această siguranţă că de marţi acest guvern iresponsabil pleacă acasă. (…) Până atunci, USR mai are un Congres.

Eu am tot timpul un semn de întrebare în ceea ce priveşte USR. Eu nu pot să răspund în ceea ce-i priveşte pe dânşii, pot să răspund în ceea ce priveşte PSD. PSD a depus o moţiune legală, necontestată de nimeni, faţă de precedenta moţiune.

M-aş bucura să se ţină de cuvânt şi cei de la AUR şi cei de la USR astfel încât acest guvern să plece acasă”, a afirmat, marţi, Grindeanu, la Parlament, după şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului care au stabilit că moţiunea de cenzură a PSD va fi dezbătută şi votată săptămâna viitoare.

Întrebat ce se întâmplă după ziua de marţi, Grindeanu a spus:

„Eu sper că într-un final să realizeze şi preşedintele Românei care este rolul dat de Constituţie. Suntem într-o criză politică de vrei 3-4 săptămâni şi în loc de preocupările pe care am văzut că le are – golf, Congres PNL – cred că trebuie să-şi intre în rolul de mediator. Guvernul pică marţi, în mod normal paşii constituţionali sunt ca preşedintele României să cheme la consultări partidele parlamentare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri