Caută
Close this search box.

Naveta spațială „Space X Inspiration 4″ va fi lansată azi, având la bord 4 oameni obișnuiți

Naveta spațială „Space X Inspiration 4″ va fi lansată joi de la Centrul Spațial Kennedy al NASA din Florida, având la bord 4 oameni obișnuiți. 

Cei patru oamei care vor forma echipajul Space X sunt un economist, o asistentă, un veteran al Forțelor Aeriene și un artist spațial, iar decolarea misiunii este programată joi, la ora 3:00 dimineața.

Aceștia vor pleca de la Complexul de lansare 39A al Centrului Spațial Kennedy al NASA din Florida și vor utiliza o rachetă SpaceX Falcon 9. Trebuie subliniat faptul că își vor ajunge pe o orbită mai largă decât cea a Stației Spațiale Internaționale.

Naveta își vor încheia voiajul de trei zile în Oceanul Atlantic, potrivit RFI.

Este vorba de o misiune mai ambițioasă și mai plină de riscuri decât cea a miliardarilor Richard Branson și Jeff Bezos, din urmă cu două luni.

Acum, comandantul misiunii este Isaacman, un pilot experimentat și fondatorul unei companii de procesare a plăților. De asemenea, compania Space X a precizat că Hayley Arceneaux, în vârstă de 29 de ani, asistentă medicală și supraviețuitoare a cancerului osos, a fost desemnată pentru acest zbor pentru că reprezintă speranța. O persoană nedezvăluită de la Universitatea Aeronautică Embry – Riddle a câștigat tombola, dar a decis, din motive personale, să-i acorde locul prietenului său, veteranul Forțelor Aeriene americane, Christopher Sembroski, care a participat și la tombolă. El va urca în zbor reprezentând valoarea generozității. Al patrulea participant este Sian Proctor, un profesor și artist spațial.

Foto; https://news.fr-24.com/sciences

Fonduri strânse vor fi donate Spitalului de Cercetare pentru Copii „St. Jude”, Memphis, statul Tennessee.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri