Naveta spațială „Space X Inspiration 4″ va fi lansată joi de la Centrul Spațial Kennedy al NASA din Florida, având la bord 4 oameni obișnuiți. 

Cei patru oamei care vor forma echipajul Space X sunt un economist, o asistentă, un veteran al Forțelor Aeriene și un artist spațial, iar decolarea misiunii este programată joi, la ora 3:00 dimineața.

Aceștia vor pleca de la Complexul de lansare 39A al Centrului Spațial Kennedy al NASA din Florida și vor utiliza o rachetă SpaceX Falcon 9. Trebuie subliniat faptul că își vor ajunge pe o orbită mai largă decât cea a Stației Spațiale Internaționale.

Naveta își vor încheia voiajul de trei zile în Oceanul Atlantic, potrivit RFI.

Este vorba de o misiune mai ambițioasă și mai plină de riscuri decât cea a miliardarilor Richard Branson și Jeff Bezos, din urmă cu două luni.

Acum, comandantul misiunii este Isaacman, un pilot experimentat și fondatorul unei companii de procesare a plăților. De asemenea, compania Space X a precizat că Hayley Arceneaux, în vârstă de 29 de ani, asistentă medicală și supraviețuitoare a cancerului osos, a fost desemnată pentru acest zbor pentru că reprezintă speranța. O persoană nedezvăluită de la Universitatea Aeronautică Embry – Riddle a câștigat tombola, dar a decis, din motive personale, să-i acorde locul prietenului său, veteranul Forțelor Aeriene americane, Christopher Sembroski, care a participat și la tombolă. El va urca în zbor reprezentând valoarea generozității. Al patrulea participant este Sian Proctor, un profesor și artist spațial.

Foto; https://news.fr-24.com/sciences

Fonduri strânse vor fi donate Spitalului de Cercetare pentru Copii „St. Jude”, Memphis, statul Tennessee.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.