Caută
Close this search box.

La 18 ani, Noua Minune a tenisului mondial, fiica unui român, a zdrobit totul. Emma Răducanu a câștigat US OPEN fără set pierdut!

Emma, fata cu bunica din București, e prima jucătoare din istoria tenisului mondial care vine din calificări și câștigă un turneu de Grand Slam. Fără să piardă niciun set! Fără să ajungă nici măcar în prelungirile vreunui set!

A zdrobit totul la US Open (fost Forrest Hills, Flushing Meadows), unul din CELE URIAȘE 3 TURNEE DE ”VÂRFUL VÂRFULUI” ÎN LUME!

Și a câștigat fantastica EMMA RĂDUCANU acest mare turneu, atenție, fără a pierde niciun set! Chiar și în finală a zdrobit-o pe americanca de 19 ani Leilah Fernandez, marea favorită a publicului, cu 6-4, 6-3

Fiică a unui român, cu mamă chinezoaică, Emma s-a născut în Canada, la Toronto, iar acum este cetățean al Marii Britanii, locuind la Londra. Dar de acolo vine an de an în România, având bunica din partea tatălui (desigur) în București, oraș de care a mărturisit că e foarte legată.

În primul set al finalei Emma a condus tot timpul cu unul sau 2 game-uri, pornind de la 2-0. Iar în setul doi Emma a juns, imperial, la 5-2, a pierdut un game la ”mustață”, după care, la 5-3 în favoarea ei (când Fernandez avea minge de break), Emma s-a accidentat destul de serios sub genunchiul piciorului stâng, urmând un time-out medical absolut necesar pentru că ea sângera.

Fernandez a protestat fără niciun fel de temei și lipsită total de fair-play.

Emma a revenit în teren, bandajată, și a salvat superb douî mingi de break ale adversarei ȘI A ÎNCHEIAT CU UN AS!!!

1 oră si 51 de minute !!!

Cea mai mare și mai frumoasă surpriză din istoria tenisului feminin mondial: jucătoare pe locul 150 mondial, venită din calificări, CÂȘTIGĂ UN GRAND SLAM FĂRĂ A PIERDE NICIUN SET și toate seturile câștigate cu 6 game-uri, adică fără a ajunge niciodată în prelungiri!

E locul 23 în lume acum, iar Leila Fernandez e locul 28! Incredibil!

Marea Britanie nu a mai câștigat la feminin un Grand Slam din 1977, adică de 44 de ani, când a triumfat Virgina Wade, prezentă acum în tribune.

Ea e așadar deschizătoarea unei noi ere în tenisul feminin mondial. O fată de doar 18 ani, cu bunica la București!

Emma Răducanu are în palmares doar 3 titluri ITF (sub nivelul celor WTA), plus unul de GRAND SLAM! Incredibil!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri