Caută
Close this search box.

OMS: Varianta Delta reprezintă 99% din cazurile de Covid. Acest virus este mai puternic

oms

Varianta ”îngrijorătoare” Delta, care este prezentă în 185 de ţări, a înlocuit în mare măsură celelalte trei variante ”îngrijorătoare”, Alpha, Beta şi Gamma. Acestea trei reprezintă în prezent mai puţin de 1% din cazurile secvenţiate, a transmis Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Toţi viruşii, inclusiv SARS-CoV-2 responsabil pentru COVID-19, suportă mutaţii în timp.

Virusul predominant care circulă în prezent este varianta Delta. Şi, de fapt, mai puţin de 1% din secvenţele disponibile în prezent sunt (variantele îngrijorătoare) Alpha, Beta şi Gamma”, a declarat Maria Van Kerkhove, director în cadrul OMS, citată de Agerpres.

Acest virus a devenit mai puternic, este mai transmisibil şi este pe cale să-i concureze, să-i înlocuiască pe ceilalţi viruşi care circulă”, a adăugat ea, precizând că virusul a fost semnalat în 185 de ţări.

Apariţia, la sfârşitul anului 2020, a unor variante care prezentau un risc crescut pentru sănătatea publică globală a determinat OMS să caracterizeze variantele ”de urmărit” şi altele ca fiind ” îngrijorătoare”.

Citește și: Joe Biden, la ONU: „Lumea se confruntă cu un deceniu decisiv”

OMS a decis să numească variantele ”de urmărit” sau ”îngrijorătoare” folosind litere ale alfabetului grecesc pentru a permite publicului larg să le pronunţe numele mai uşor. În prezent, OMS consideră că patru variante sunt ”îngrijorătoare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri