Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins la Consiliul Județean Iași, chiar în biroul președintelui CJ Iași, Costel Alexe.

Conform reporteris.ro, ar fi vorba despre verificarea unor concursuri de angajare suspectate a fi aranjate.

O altă ipoteză referitoare la natura anchetei este legată de un schimb de terenuri într-o zonă de lux a Iașiului, Eternitatea-Cicoarei. În acest dosar sunt anchetați șeful CJ, Costel Alexe, mai mulți consilieri locali PNL și reprezentanți ai Primăriei Iași, care au orchestrat tunul imobiliar.

Procurorii ar mai putea căuta documente referitoare la domeniul familiei Alexe din localitatea de graniță Sculeni.

În acest moment, perimetrul din jurul biroului președintelui CJ este baricadat și nimeni nu are acces în zonă, în afară de organele de anchetă.

Comunicatul DNA: „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în perioada februarie – august 2021.

În cursul zilei de 23 septembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în patru locații situate pe raza județului Iași, din care trei la sediul unor instituții publice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here