Caută
Close this search box.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, solicită Guvernului să aplice restricții doar pentru persoanele nevaccinate

dominic fritz

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, nu este de acord cu introducerea, în actuala formulă, a carantinei nocturne de weekend, măsură decisă miercuri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Fritz cere guvernului să modifice legislația, astfel încât restricțiile să fie doar pentru nevaccinați.

Cu o rată de infectare de 4,49 / 1.000 de locuitori, Timișoara intră în carantină de weekend. Asta înseamnă că magazinele și localurile se vor închide la ora 18, de vineri până duminică, iar deplasarea în afara locuinței între orele 20 și 5 nu va fi permisă decât cu declarație pe proprie răspundere și doar în anumite condiții. Sunt în aceeași situație alte nouă localități din Timiș, iar alte două comune, unde rata de infectare a depășit 7,5, sunt în carantină totală.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, nu este însă de acord cu aceste măsuri. El cere guvernului să facă pașii pe care îi permite legea, pentru ca restricțiile să se aplice doar nevaccinaților.

Nu, nu sunt de acord! Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, din care nu mai fac parte, a decis că, potrivit regulilor naționale, Timișoara trebuie să intre într-o carantină de noapte, în week-enduri. Restricțiile aplicate tuturor timișorenilor, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu, sunt nedrepte, vor afecta economia locală care suferă grav din cauza pandemiei și a scumpirilor și învrăjbesc oamenii. În primăvară situația era diferită: nu aveam încă vaccinul disponibil pentru toți. Cer imperativ Guvernului, singurul decident în privința măsurilor, ca persoanelor care s-au vaccinat să nu le fie aplicate restricțiile, în Timișoara și peste tot în țară”, a transmis Fritz, citat de RFI.

Potrivit acestuia, „nu mai este niciun dubiu: acest val este un val al nevaccinaților. 97% dintre cei internați în luna septembrie la Spitalul «Victor Babeș» din Timișoara sunt nevaccinați”.

Citește și: Municipiul Timişoara a depăşit rata de infectare cu SARS-CoV-2 de 3 la 1000 de…

Primarul Dominic Fritz spune că vaccinarea este singura modalitate prin care formele grave de boală pot fi prevenite. „Avem 230.000 de persoane vaccinate complet în județul Timiș și peste jumătate sunt din Timișoara. Nu e suficient. Cred că am fi putut sta mai bine dacă măsurile de relaxare ar fi fost corelate cu rata vaccinării. Și cu numărul de teste, că iarăși județele care iau în serios testarea sunt primele unde se impun restricții (…) Singura cale să prevenim internările la ATI și pierderea altor vieți, prin blocarea spitalelor, este vaccinarea. Or, restricțiile generalizate, la fel ca și relaxarea generalizată, descurajează vaccinarea”, conchide acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri