Caută
Close this search box.

Raed Arafat, despre valul 4 de COVID-19: Persoanele vaccinate ar putea evita internarea în spital

raed arafat

Raed Arafat a vorbit vineri seara, la Digi24, despre diferența dintre valul 3 al pandemiei și actualul val 4. Șeful DSU spune că în prezent, față de valul anterior, avem o „armă”, anume vaccinul. Iar imunizarea este foarte importantă, pentru că persoanele vaccinate care se infectează ar putea să evite secția ATI sau chiar internarea în spital.

”Arma este la noi, nu o folosim. Asta vreau să înțeleagă toți care ne ascultă. Nu e târziu! Faci vaccinul cu Johnson&Johnson, 10 zile ești imunizat. Faci cu Pfizer sau cu Moderna, în 20 și ce va de zile, 30 de zile ești imunizat.

Deci în ambele situații devii imunizat și scapi de posibilitatea de a ajunge la Terapie Intensivă, sau chiar internat în spital. Asta vreau să se înțeleagă. Față de valul trecut avem armă. Dar nu o folosim, asta e singura problemă.

Astăzi, Danemarca a ridicat majoritatea restricțiilor pentru că a atins 80% din populație vaccinată. E o țară care a decis. „Nu mai am restricții. Am 80% vaccinați, șansa să ajungă la spital la ATI e mică, ridic restricțiile!”, a declarat șeful DSU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri