Caută
Close this search box.

Reacții după moartea lui Ivan Patzaichin. Gică Hagi: „Rămas bun, amirale”

Ivan Patzaichin s-a stins din viață, duminică, la vârsta de 71 de ani, în urma unei boli incurabile. Mai multe nume mari din lumea sportivă, dar și politicieni ai României au reacționat la trecerea în neființă a fostului mare sportiv.

Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu: „Rămas bun, amirale”

„Rămas bun, amirale”, au reacţionat foştii mari fotbalişti Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu după decesul lui Ivan Patzaichin.

„Rămas bun, amirale!

Din păcate, România a pierdut astăzi una din cele mai mari legende ale sportului, unul din cei mai mari ambasadori ai ţării, amiralul flotei româneşti, Ivan Patzaichin. A fost o mândrie, o bucurie să te cunoaştem! Ivan Patzachin a fost şi va fi mereu un model de cum se construieşte succesul: dăruire, voinţă, profesionalism. Rămas bun, prietene!”, este comunicatul semnat de Gheorghe Hagi, manager tehnic Farul Constanţa, şi Gheorghe Popescu, preşedinte Farul Constanţa.

Octav Morariu: „O pierdere foarte mare pentru sportul românesc”

Octavian Morariu, membru al Comitetului Internaţional Olimpic, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, că decesul multiplului campion olimpic la canoe Ivan Patzaichin reprezintă o pierdere uriaşă pentru mişcarea olimpică românească.

„Pentru mişcarea olimpică este o pierdere uriaşă. Ivan a fost unul dintre marii, uriaşii campioni ai României. Pentru toată familia olimpică românească, şi nu numai, este o mare, mare pierdere. Ivan a fost un om deosebit dincolo de faptul că a fost un campion. Era un om formidabil, un om de mult bun simţ, respectuos, un coleg formidabil, un om discret în acelaşi timp, fără să vrea să ocupe întreaga scenă, ca să spun aşa. Eu am ţinut foarte mult la el, am avut discuţii dincolo de sport, ca între prieteni. Mă gândesc şi la soţia sa, Georgiana, s-au iubit enorm, o familie frumoasă. O pierdere foarte mare pentru sportul românesc”, a declarat Morariu.

Fostul preşedinte al COSR a transmis şi un mesaj pe pagina sa de Instagram, în care afirmă că Ivan Patzaichin a fost un monument de inspiraţie pentru toată lumea.

„Dragă Ivan, ne întristează mult ştirile de astăzi, dar să ştii că pentru România tu eşti nemuritor. Astăzi ai plecat să faci parte dintr-o altă echipă, iar noi ne vom aminti mereu cu dragoste şi admiraţie de tine, marele nostru campion. Erai un monument de inspiraţie pentru toată lumea, întruchiparea respectului şi a bunului simţ. Ai realizat totul prin multă muncă şi ai fost definiţia cuvântului luptător. Drum lin!”, a scris Morariu.

Alin Petrache: „Rămânem săraci, însă cu amintirea lui în suflet”

Alin Petrache, fost preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a afirmat, într-un mesaj postat pe un site de socializare după decesul multiplului campion olimpic la canoe Ivan Patzaichin, că este un moment greu deoarece „România pierde o legendă”.

„Ivan a fost un om extraordinar, în afară de medalii şi de faptul că a fost un mare campion. Nimeni şi nimic nu a putut să îl oprească din drumul său, iar astfel de oameni nu pot decât să ne inspire. Este un moment greu pentru că România pierde o legendă, un model de muncă şi dăruire, un exemplu pentru generaţiile de acum şi cele ce vor urma. Rămânem mai săraci, însă cu amintirea lui în suflet. Îţi mulţumim pentru tot. Odihneşte-te în pace, prieten drag!”, a scris actualul preşedinte al Federaţiei Române de Rugby pe contul personal de Instagram.

Ioan Bîrlădeanu: „Nu va mai avea nimeni pe planetă un Ivan”

Preşedintele Federaţiei Române de Kaiac-Canoe, Ioan Bîrlădeanu, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, că multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin, decedat la vârsta de 71 de ani, a fost „cel mai mare canoist de pe planetă al tuturor timpurilor”.

„Ivan a fost cel mai mare canoist de pe planetă al tuturor timpurilor. Nu încape discuţie, este de departe cel mai mare. Are cele mai multe medalii şi la simplu, şi la dublu, şi în vremurile vechi, şi în vremurile noi. Oricum o luăm, Ivan Patzaichin a fost cel mai mare. Şi aşa va rămâne”, a spus preşedintele FRKC.

„Pierderea este enormă pentru întreg sportul românesc. Plecarea lui Ivan lasă un gol imens în sufletul tuturor, mai ales în sufletul nostru, al celor care l-am cunoscut şi am avut privilegiul să lucrăm cu el. Nu numai că niciodată nu va mai avea România un alt Ivan Patzaichin, dar nu va mai avea nimeni pe planetă un Ivan. Şi îmi asum când spun asta”, a adăugat Ioan Bîrlădeanu.

Eduard Novak: „M-a inspirat în drumul către marea performanță”

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a reacţionat după decesul lui Ivan Patzaichin, despre care spune că i-a fost model în drumul către marea performanţă.

„Unul dintre idolii mei, ca sportiv şi om, care mi-a fost model şi m-a inspirat în drumul către marea performanţă, nu mai este de azi printre noi. Sunt nespus de trist. Ivan Patzaichin m-a motivat în întreaga mea carieră prin exemplul său de perseverenţă şi modestie. Lumea va fi mai săracă fără el, iar noi toţi, mai singuri. Rămas bun, Ivan Patzaichin! Te vom purta mereu în suflete şi în amintire”, a notat politicianul de pe Facebook.

Nicușor Dan: „România pierde astăzi un reper”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a transmis că Ivan Patzaichin a fost un mare sportiv, dar mai ales un mare caracter, iar România pierde un reper odată cu dispariţia lui.

„Modest, la locul lui, fără să ceară nimic pentru sine, ajutând sportivi mai tineri, ajutând oamenii din Deltă, promovând sportul, promovând bunul simţ. Într-o perioadă a confuziei de valori, România pierde astăzi un reper. Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris Nicuşor Dan duminică, pe Facebook.

Marcel Ciolacu: „Ivan Patzaichin va rămâne un model pentru generațiile viitoare”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, deplânge moartea lui Ivan Patzaichin şi scrie despre acesta că a fost „un adevărat patriot”.
„Astăzi, s-a stins unul dintre cei mai mari campioni pe care i-a avut ţara noastră! Ivan Patzaichin a fost un adevărat patriot, cu o inimă mare cât România! Ivan Patzaichin a fost un model pentru noi toţi şi va rămâne un model pentru generaţiile viitoare! Drum lin, Ivan Patzaichin!”, a scris liderul social-democrat duminică, pe Facebook.

Florin Cîțu: „Îți mulțumim petru tot ce ai făcut pentru România”

Multiplul campion olimpic, mondial şi european Ivan Patzaichin a fost unul dintre cei mai mari sportivi pe care i-a avut România, afirmă premierul Florin Cîţu.

„O veste extrem de tristă, astăzi! Multiplu campion olimpic, mondial şi european, Ivan Patzaichin a fost unul dintre cei mai mari sportivi pe care i-a avut România. Îţi mulţumim pentru tot ce ai făcut pentru sport şi pentru România!”, a spus Florin Cîţu, potrivit unui mesaj transmis duminică de Guvernul României.

Ion Iliescu: „Un suflet generos, un luptător sub culorile tricolorului”

„Am aflat cu deosebită tristețe vestea încetării din viață a lui Ivan Patzaichin, reprezentant de frunte al sportului românesc, multiplu campion național, european, mondial și olimpic, un suflet generos, un luptător sub culorile tricolorului, pentru afirmarea valorilor olimpismului.

Fire generoasă, și-a dedicat viața, după retragerea din activitate, transmiterii experienței acumulate în timp către tinerele generații, pentru a asigura continuitatea unui sport care a făcut gloria României timp de decenii. Implicarea sa civică a lăsat, cu adevărat, urme.

A inspirat tinerii, i-a mobilizat, i-a învățat să se implice, la rândul lor, în viața societății.”, a scris fostul președinte al României Ion Iliescu pe blogul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri