Şedinţa Birourilor Permanente ale celor două camere, pe tema moţiunii de cenzură, are loc probabil mâine, de la ora 11.00. Cea convocată astăzi nu a avut finalitate, pentru că nu a existat cvorum nici la votul privind solicitarea PNL, de verificare a semnăturilor de susţinere a moţiunii de cenzură USR PLUS-AUR.

Informaţii iniţiale indicau că solicitarea PNL a fost aporbată cu 9 voturi la 7. PSD a părăsit şedinţa, iar Ludovic Orban a anunţat că nu participă la votul privind solicitarea PNL de verificare a semnăturilor de pe moţiune.

Înaintea şedinţei, PNL a depus un document prin care a a contestat autenticitatea semnăturilor pentru moţiune. Liberalii susţin că mai multe semnături nu sunt prezentate în original, ci fotocopiate / scanate neîndeplinind cerinţa de semnătură olografă în original în dreptul numelui – prenumelui initiatorului, fiind cel putin 12 semnături scanate, unele semnături sunt redate cu ştersături ori corecturi efectuate direct pe text, prin suprapunerea unor linii corectoareşi că există indicii temeinice că mai multe semnături ale unor senatori si deputati iniţiatori ai moţiunii de cenzură nu corespund cu semnăturile aceloraşi parlamentari din listele de semnături pentru prezenta acestora la şedinţele de plen ale fiecărei camere/la şedinţele comisiilor.

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a declarat că toate semnăturile pentru moţiunea de cenzură sunt în regulă, dar colegii săi care le-au trimis scanate „au semnat deja şi aşa cum vrea echipa dlui Cîţu, cu pixul pe hârtie”.

El a precizat că, legal, „semnătura olografă rămâne chiar dacă e făcută pe un şerveţel sau pe un colţ de hârtie sau cu creta pe jos”, menţionând însă că vor fi completate listele de semnături.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here