Caută
Close this search box.

Cioloș vrea să ia o decizie care ar putea deveni o veste foarte bună pentru români

dacian cioloş

Dacian Cioloș a vorbit marți, 12 octombrie, despre problemele cu care se confruntă România în momentul de față. Astfel, acesta a menționat că este luată în considerare reducerea TVA-ului la energie.

Se reduce TVA-ul la energie? Dacian Cioloș: Va avea un impact direct la reducerea facturilor consumatorilor

Dacian Cioloș a susținut că s-a ajuns într-o situație de criză iar „politicienii trebuie să-și asume responsabilități”.

„Știu că astfel de mișcări sunt văzute ca jocuri politicianiste. Am ajuns într-o situație de criză și politicienii trebuie să-și asume responsabilități, să nu primeze doar interesul partidelor sau pentru a se menține la putere. Ne gândim la reducerea TVA-ului la Energie, de la 19 la 5%, care va avea un impact direct la reducerea facturilor consumatorilor”, a declarat Dacian Cioloș.

Cioloș a precizat că a avut discuţii telefonice cu partenerii de la PNL şi UDMR. Preşedintele USR a precizat că partidul său încearcă să refacă coaliţia în forma sa iniţială.

”Aşteptăm un semn de reciprocitate din partea foştilor parteneri, acesta este mandatul cu care vom merge zilele următoare la negocieri. (…) Am avut o discuţie telefonică şi ieri şi astăzi, cu PNL, UDMR şi minorităţile, cel mai probabil o întâlnbire o vom avea mâine, pentru că PNL are un Birou Politic astăzi. Mâine, după şedinţa de guvern, vom avea o discuţie în acest format, cu preşedinţii partidelor”, a afirmat Cioloş.
Cioloş a reluat afirmaţia potrivit căreia acordul iniţial de colaborare la guvernare nu a fost denunţat de niciuna dintre părţi.

”Obiectivul nostru este clar, să pregătim un Guvern care să fie votat rapid în Parlament şi să gestioneze această situaţie de criză”, a spus Cioloş, arătând că vor apela la partenerii de la PNL şi UDMR, împreună cu minorităţile, pentru un acord de coaliţie care nu a fost rupt până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri