Deputatul PSD Daniel Ghiță se răzvrătește împotriva conducerii PSD, după ce Marcel Ciolacu a anunțat că susține introducerea de restricții contra celor care nu doresc să se vaccineze.

“’Teoretic’ nu ne obligă să ne vaxxinăm, dar PRACTIC, ne restrâng drepturi și libertăți pentru a ne vaxxina. De ce nu aprovizionați spitalele cu Remdesivir și Tocilizumab, precum și farmaciile de circuit deschis cu Favipiravir?! Criminalilor încetați”, a scris Daniel Ghiță, pe Facebook, în dispreţul ortografiei din limba română.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a declarat un susținător al certificatului verde și i-a îndemnat pe români să se vaccineze.

Chiar dacă acum un an îşi dădea jos masca de protecţie, ostentativ, la tribuna Parlamentului şi în conferinţe e de presă ale PSD, Ciolacu s-a declarat de acord, în urmă cu două zile, cu impunerea de restricții celor care nu vor să se vaccineze.

”Care e primul drept pe care-l avem, dreptul la viață sau dreptul de a nu avea certificat verde? Eu am dreptul la viață. Nu vrei să te vaccinezi, atunci intri în niște rigori impuse ca să nu mă îmbolnăvești pe mine, fiindcă eu am un drept la viață. Fiindcă nu vrei să te vaccinezi, trebuie să intri în anumite restricții”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Apoi, Ciolacu le-a cerut parlamentarilor PSD să respecte regulile și restricțiile. Evident, în maniera sa specifică.

„Cred că toată lumea trebuie să respecte legea (în privința măsurilor de combatere a pandemiei – n.r.). Mai mult, am făcut un apel către toți colegii mei care nu au făcut doza a treia de vaccin ca, după acest vot, să mergem la Romexpo, ca orice cetățean, să facem acest vaccin”, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că toți parlamentarii, indiferent din ce partid fac parte, trebuie să respecte regulile pentru combaterea pandemiei.

„Cred că e timpul ca politicienii care nu sunt de specialitate să nu își mai dea cu părerea (despre pandemie – n.r.). (…) Eu cred că politicienii ar trebui să înceapă să se mai abțină să își dea cu părerea, pentru că vedem unde s-a ajuns, mai ales prin actul de guvernare al lor. Ar trebui să se mai abțină să își dea cu părerea și din acest moment să își dea cu părerea specialiștii”, a menționat acesta.

Sensul la „a-ţi da cu părerea”, adică a se băga în seamă, colocvial vorbind, este diferit de cel al lui „a-şi spune părerea”. În limba română, „a-ţi da cu părerea” are un singur sens peiorativ şi este folosit ca şi cum ar însemna altceva, în general de către oamenii lipsiţi de cultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here