Caută
Close this search box.

De azi, în România, se aplică noile restricții. Masca, obligatorie peste tot, accesul în instituțiile publice și în mall-uri cu certificat verde. Carantină de noapte

certificatul verde

De azi, persoanele nevaccinate nu vor mai putea ieşi din casă după ora 22.00 decât dacă au motive întemeiate, iar în mall-uri, restaurante şi cinematografe pot intra doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală. Pentru prima dată, guvernul condiţionează accesul în toate instituţiile publice.

De luni de la ora 22.00 până la 05.00, persoanele nevaccinate nu mai pot ieși din casă. Carantina de noapte se aplică zilnic, timp de o lună.

Cluburile, discotecile și barurile vor fi închise și nu se mai pot organiza mese festive, nunți și botezuri.

Tot de luni, masca de protecție e obligatorie în toate spațiile închise și deschise, în toate localitățile din România, indiferent de rata de incidență. Va trebui să purtăm masca de protecție inclusiv pe stradă, iar dacă nu purtați masca și vă întâlniți cu un echipaj de poliție, riscați o amendă între 500 și 2.500 de lei.

Autoritățile au luat și o măsură în premieră, considerată importantă pentru limitarea răspândirii virusului.

Pentru prima dată de la începutul pandemiei, guvernul a introdus restricții pentru accesul în mall-uri. De luni e nevoie de dovada vaccinării sau a trecerii prin boală ca să puteți intra.

Regula se aplică pentru toate centrele comerciale, cu excepția magazinelor alimentare și a farmaciilor.

Supermarketurile și farmaciile din mall-uri vor fi deschise doar pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală.

Citește și: CNSU a adoptat Hotărîrea nr. 91, privind noile restricţii pandemice

Restaurantele și cafenelele vor fi ocupate la jumătate din capacitate și o proporție și mai mică, de 30%, va fi permisă în teatre, cinematografe și săli de fitness. În aceste spații, dar și în hoteluri și pensiuni, la fel, nu intră cei neimunizați.

Dacă vreți să vă plătiți taxele și impozitele, trebuie să țineți cont că, începând de luni, puteți intra în primării și în sediile direcțiilor fiscale doar cu un certificat COVID.

De altfel, accesul în toate instituțiile statului, în toată țara, va fi permis începând de luni doar persoanelor care pot prezenta certificatul de vaccinare, dovada trecerii prin boală sau un test negativ.

Guvernul le recomandă instituțiilor publice să permită lucrul de acasă pentru jumătate din angajați. Dacă măsura nu se poate aplica, oamenii să fie chemați la serviciu în schimburi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri