Caută
Close this search box.

Florin Cîțu tergiversează criza: Nu există o flexibilizare a mandatului de negociere cu USR și PSD

cîţu

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat, marți, că PNL nu a decis un nou mandat de negociere cu USR și PSD pentru formarea unui guvern.

„În acest moment avem mandat doar pentru un guvern minoritar PNL-UDMR, cu susținere în Parlament. Fac apel din nou la responsabilitate la președinții celor două partide, USR și PSD, să facă ceea ce au spus până acum, că vor să avem un guvern, să fim responsabili”, a afirmat Florin Cîțu.

Președintele PNL susține că liberalii nu au votat un nou mandat care să permită flexibilizarea negocierilor cu PSD și USR.

„Nu există o flexibilizare a mandatului. Dacă exista o flexibilizare, se putea face doar în BPN. Rămâne așa cum am stabilit. Nu facem astăzi niciun BPN. Ne gândim la opțiuni. Vom continua discuțiile cu cei de la USR și ceilalți parlamentari pentru a vedea care sunt condițiile în care ar vota un guvern minoritar”, a precizat Cîțu.

Citește și: Reglementarea care permite accesul în mall-uri numai cu certificat verde

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit luni seară cu premierul desemnat Nicolae Ciucă și conducerea PNL, spun surse liberale. Întâlnirea a avut loc după ce Nicolae Ciucă nu a găsit până acum susținere parlamentară pentru un guvern minoritar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri