Caută
Close this search box.

Israelul va produce drone militare fără pilot la IAR Brașov

România va produce drone militare împreună cu Israelul. Cel mai mare producător aerospațial israelian a semnat un acord de cooperare cu IAR-Brașov. Cele două companii și-au propus, astfel, să producă cel mai avansat model israelian de aeronavă fără pilot, Tactical Heron.

În plus, compania israeliană va înfiinţa în România o academie pentru formarea operatorilor şi a tehnicienilor pentru aceste drone. Aeronavele fără pilot care vor fi construite în Brașov vor fi concepute pentru misiuni tactice pe câmpul de luptă și servesc în principal forțelor terestre.

Israel Aerospace Industries (IAI) a semnat un acord de cooperare cu compania IAR-Braşov pentru producţia de aeronave fără pilot (UAV), potrivit unui comunicat al companiei israeliene transmis joi, potrivit Agerpres.

Va fi, practic, un transfer de cunoștințe între specialiști, dar de proiectarea, producția componentelor și integrarea, asamblarea și întreținerea lor se vor ocupa românii.

„Acordul de cooperare se bazează pe experienţa vastă atât a IAI, cât şi a IAR-Brasov în activităţi de proiectare, fabricare, asamblare şi testare, pentru a dezvolta cel mai avansat model UAV Tactical Heron”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri