Caută
Close this search box.

Lovitură de stat în Sudan. Premierul a fost arestat și dus într-o locație secretă. Macron cere eliberarea urgentă

sudan

Mai mulți membri ai guvernului de tranziție din Sudan au fost arestați, chiar în casele lor, în contextul unei crize politice profunde în această țară africană, relatează BBC și Reuters.

Cel puțin patru membri ai cabinetului sudanez civil au fost arestați de soldați neidentificați, în primele ore ale zilei de luni, în ceea ce pare o lovitură de stat militară.

Premierul Sudanului, Hamdok Abdallah, și soția lui, Muna Abdallah, au fost arestați și duși într-o locație secretă, a declarat consilierului economic al prim-ministrului, Adam Hireka, pentru CNN.

Președintele francez, Emmanuel Macron, a condamnatlovitura de stat militară din Sudan și a cerut eliberarea de urgență a prim-ministrului civil al țării, arestat la domiciliu împreună cu alți membri ai guvernului de la Khartoum, relatează Reuters.

„Franța condamnă tentativa de lovitură de stat din Sudan în cei mai fermi termeni. Îmi exprim sprijinul pentru guvernul de tranziție și cer eliberarea de urgență și menținerea în siguranță a prim-ministrului și liderilor civili”, a scris Emmanuel Macron pe contul său oficial de Twitter.

Ministerul Informațiilor din țară a anunțat luni mai devreme că premierul Hamdok a fost plasat în arest la domiciliu de „forțele militare”, într-o declarație publicată pe Facebook.

Mai mulți miniștri și oficiali guvernamentali au fost arestați, a a mai precizat Ministerul Informațiilor. În mesajul publicat pe Facebook este transmis și un apel al premierului reținut, care le cere oamenilor să iasă în stradă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri