Caută
Close this search box.

Reacție dură a Patriarhiei față de duhovnicul Mănăstirii Durău, care a îndemnat lumea să nu se vaccineze

biserica ortodoxă română

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a criticat dur mesajul anti-vaccinist lansat de Teodosie Paraschiv, duhovnicul Mănăstirii Durău, și a cerut ca structura locală de care acesta aparține să îl sancționeze rapid. „Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte. Să nu vă otrăviți copiii!”, este mesajul transmis de călugăr.

Asemenea mesaje razna la realitate, toxice pentru organismul comunitar confruntat acum cu efectele tragice ale antivaccinismului alimentat de conspiraționism apocaliptic și esențialmente anticreștine, compromit grav nu doar persoanele care le debitează iresponsabil, ci și pe cei ce le răspândesc în diverse medii. Efectul lor este unul total smintitor”, afirmă Vasile Bănescu într-un comunicat de presă.

Biserica dezavuează ferm aceste mesaje absurde care nu au nicio legătură cu realismul autentic creștin, cu iubirea de semeni, ci doar cu sfidarea unei realități imediate îmbibate de suferință și moarte. Centrele eparhiale de care aparțin aceste persoane care își permit să transmită mesaje publice para-bisericești în nume personal, au datoria să intervină punctual și să sancționeze derapaje impardonabile ce afectează profund nedrept imaginea Bisericii Ortodoxe, cea mai implicată caritabil instituție din România în această perioadă de pandemie. Poziția Bisericii Ortodoxe Române a fost și rămâne una exemplar echilibrată de realism și deplin favorabilă vaccinării recomandate de medici, al căror sfat trebuie să îl urmăm fiecare în parte”, a mai spus oficialul Bisericii Ortodoxe Române.

Teodosie Paraschiv, duhovnicul Mănăstirii Durău, a ținut mai multe predici în care a făcut declarații stupefiante, despre existența unui Guvern Mondial creat de extratereștri, controlul oamenilor prin cipurile din vaccin și despre magneți la locul injecției, transmite Reporter de Iași.

Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte. Să nu vă otrăviți copiii!”, este mesajul transmis de călugăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri