Caută
Close this search box.

Şi premierul a rămas trei zile fără apă caldă și căldură. 3 CET-uri nu sunt pornite

Prețul gigacaloriei, CET-urile oprite, conductele vechi, toate acestea fac ca oamenii să tremure de frig în apartamentele din Bucureşti.

Autoritățile dau asigurări că situația este doar una temporară, iar la iarnă ne va fi chiar ceva mai bine ca iarna trecută.

Cauzele pentru care mulți bucureșteni tremură de frig în case sunt multiple. Pe lângă pierderile mari din rețea, CET-urile Progresul, Grivița și Vest Energo nu sunt pornite.

„Din cauza preţului exploziv al gazului, din cauza faptului că se cumpără gaz nereglementat şi se vinde căldură reglementat este în momentul de faţă pentru toată lumea. Este nerentabil să dea energie termică şi atunci aceste două centrale nu funcţionează, la propriu”.

Potrivit unor surse citate de TVR, chiar și premierul a rămas trei zile fără apă caldă și căldură.

„Avem promisiuni că în maximum două săptămâni vor reporni, deci de la 1 noiembrie cel târziu vor fi înapoi în sistem, deci este o situaţie temporară”, promite Claudiu Crețu, director Termoenergetica, potrivit TVR.

Prețul gazelor se va resimți și în plata întreținerii. Gigacaloria ar putea ajunge la un cost real de 600 de lei de la 490 de lei.

Bucureștenii plătesc doar 163 de lei pe gigacalorie, întrucât două treimi din costuri sunt subvenționate de Primăria Capitalei. La sfârșitul lunii, Agenția de reglementare în energie va stabili clar costul gigacaloriei, iar Consiliul general trebuie să stabilească subvenția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri