Caută
Close this search box.

Tabloul electric al Spitalului „Victor Babeș”, din Timișoara, înlocuit după 60 de ani

După 60 de ani de funcționare, tabloul electric al Spitalului „Victor Babeș”, din Timișoara, a fost înlocuit. Conducerea unității sanitare spune că există în permanenţă pericolul producerii unui incendiu asemănător celor de la spitalele din București, Constanța sau Piatra Neamț.

Noul tablou electric are elemente de siguranță sporite și, practic, reduce posibilitatea producerii unei tragedii. 15 ore. Atât a durat înlocuirea tabloului electric principal, din unitatea sanitară din Timișoara.

Soluția de schimbare a acestuia a fost propusă de specialiștii de la Universitatea Politehnică din Timișoara, care au realizat în urmă cu câteva săptămâni un bilanț energetic. Sistemul electric al spitalului este suprasolicitat, din cauza numărului mare de aparate de susținere a respirației pacienților cu Covid 19 și care au nevoie de oxigen suplimentar.

Noul tablou asigură acum alimentarea cu energie electrică a întregii unități sanitare. În plus, există și un generator de rezervă, care poate asigura curentul, dacă se întâmplă o avarie. Tabloul electric este unul performant, care include diferențiale de tensiune, dar și siguranțe cu o sensibilitate mărită la fluctuațiile de curent.

Noul tablou electric a costat 12.000 de euro, bani obținuți cu ajutorul fundației Spitalului „Victor Babeș” și aceasta după ce primăria condusă de Dominic Fritz a anunțat că nu poate să aloce fonduri pentru schimbarea lui.

Pe toată perioada operațiunii, curentul electric necesar funcționării unității sanitare a fost dat de un generator de mare capacitate, pus la dispoziție de ISU Banat. De altfel, un echipaj de pompieri a monitorizat în permanenţă operațiunea de schimbare a tabloului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri