Deputatul Antonel Tănase a anunțat luni că demisionează din grupul parlamentar PNL și va activa ca deputat neafiliat, devenind cel de-al 13-lea parlamentar liberal care face acest gest.

Antonel Tănase a fost secretar general al guvernului în 2020 și este considerat mâna dreaptă a lui Ludovic Orban, cel care a inițiat această mișcare contestatară în interiorul PNL după ce Florin Cîțu, susținut de Klaus Iohannis, a câștigat alegerile pentru șefia partidului.

”Sunt în Partidul Național Liberal de la 19 ani și niciodată nu m-am gândit că îmi va fi rușine să spun că fac parte din această formațiune care, nu mai departe de acum 1 an, înregistra victorii politice remarcabile și se situa printre preferințele electorale ale românilor. Sunt primul președinte de filială care face acest pas, la care, recunosc, am cumpănit îndelung. Eu nu vreau să mint oamenii că economia duduie, nu vreau să păcălesc românii că “măsurile extraordinare” pe care le ia actuala conducere a partidului sunt bune și nici nu vreau să denaturez adevărul privind “direcția minunată” în care se îndreaptă Partidul Național Liberal. Îl am deasupra capului doar pe Dumnezeu și poporul în serviciul căruia sunt”, a scris Antonel Tănase pe Facebook.

El a adăugat că nu demisionează și din partid: ”Nu mă dezic de liberalism, ci doar de conducerea efemeră a acestui partid care a îngropat bunul simț, responsabilitatea și demnitatea, livrând la schimb cîțisme”.

Cei 13 parlamentari care au demisionat din grupul parlamentar PNL:

1. Ludovic Orban
2. Alexandru Kocsis
3. Ovidiu Florean
4. Ion Ștefan
5. Ionel Dancă
6. Constantin Șovăială
7. George Ionescu
8. Luminița Barcari
9. Adrian Oros
10. Bogdan Bola
11. Chira Claudiu Martin
12. Nicolae Giugea
13. Antonel Tanase

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here