Caută
Close this search box.

Cătălin Predoiu, despre faptul că va fi coleg cu Sorin Grindeanu: „Toţi învăţăm din greşeli, nu?”

ministerul justiţiei

Cătălin Predoiu, propunerea PNL pentru portofoliul Justiţiei a declarat miercuri, 24 noiembrie, că „toţi învăţăm din greşeli”, atunci când a fost întrebat de reporterul Epoch Times România cum se simte când se gândește că urmează să fie coleg că va fi coleg cu cel care a scos sute de mii de oameni în stradă prin Ordonanţa 13, Sorin Grindeanu.

„Toţi învăţăm din greşeli, nu? Vorbesc pentru mine acum. Chestiunea este în felul următor: există enorm de multe provocări şi-n ţară şi-n regiune. Eu cred că faptul că România are un guvern care se sprijină pe o majoritate solidă constituie nu numai un avantaj dar reprezintă şi o condiţie de a trece prin toate aceste greutăţi cu bine”, a explicat Cătălin Predoiu.

Cum va reface legile Justiției, la 3 ani de când liberalii se luptau în parlament cu PSD pentru ca anumite modificări să nu treacă?

„La modul foarte concret, eu am fost aici, în sală, atunci când au fost acele discuţii în anii trecuţi şi ştiu exact cine a propus şi ce soluţii a propus în acele legi care nu au fost, hai să spunem, în acord cu independenţa jusitiţiei. Acele persoane nu mai sunt astăzi în Parlament”.

Și-a schimbat linia?

„Eu nu sunt analist politic să evaluez linia sau cercul PSD-ului, nu este problema mea, nu este atribuţiunea mea. M-aţi întrebat cum o să încerc să amendez aceste legi astfel încât să se garanteze independenţa magistratului, să fie eficientă justiţia ş.a.m.d. şi v-am spus la modul concret că acele persoane, care au mutilat legile, aşa cum aţi spus dvs., în anii 2017-2018, nu mai sunt astăzi în parlament, deci cred că va fi o sarcină ceva mai uşoară”, a argumentat liberalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri