Caută
Close this search box.

Cîmpeanu: De luni, vor putea merge la şcoală sau la grădiniţă peste 2,6 milioane de copii

sorin cîmpeanu

Peste 2,6 milioane de elevi și preșcolari, aproximativ 90%, vor merge de luni la școală și grădiniță, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ordinul comun prin care se aprobă prezența în format fizic în localităţile în care rata de incidenţă este sub 3 la mie, independent de procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învăţământ, a fost publicat în Monitorul Oficial.

„De luni, în România vor putea merge la școală sau la grădiniță peste 2,6 milioane de elevi. 90 la sută din elevii și preșcolarii din România, de luni, vor putea să meargă la școală sau la grădiniță cu prezență fizică. Este vorba de 16.120 de unități de învățământ (școli, grădinițe)”, a spus Sorin Cîmpeanu, la TVR.

Un număr de 1.792 de unități de învățământ vor fi nevoite să rămână în online deoarece funcționează în localități în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie, iar rata de vaccinare este mai mică de 60% în rândul personalului din învățământ, a mai spus Cîmpeanu.

Ministrul Educației a făcut apel ca și în școlile în care învață 10% din copiii României să se poată merge la cursuri cu prezență fizică.

„Fac un apel pentru ca şi aceste şcoli, în care învaţă 10% din copiii României, cu sprijinul colegilor cadre didactice şi personal auxiliar şi nedidactic să poată merge la şcoală de săptămâna cealaltă. Este o certitudine, deoarece s-a publicat ordinul comun ministrul Educaţiei – ministrul Sănătăţii care reglementează acest lucru. Nu este nevoie de şedinţă de Guvern. Este oficial, este publicat în Monitorul Oficial”, a afirmat ministrul.

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, care reglementează cum merg elevii la școală, a fost publicat în Monitorul Oficial vineri seara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri