Caută
Close this search box.

Joe Biden anunţă în curând noul preşedinte al Rezervei Federale a SUA

sua

Preşedintele Joe Biden ar trebui să aleagă o persoană ”experimentată şi credibilă” la conducerea Rezervei Federale a SUA (Fed) pentru reasigurarea pieţelor financiare.

În timp ce actualul preşedinte, Jerome Powell, este potrivit pentru acest post, există şi alţi candidaţi, a declarat, pentru Reuters, secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen.

Powell a preluat funcţia de la Janet Yellen în februarie 2018 şi a trebuit să gestioneze situaţia economică în timpul celei mai grave crize de după Al Doilea Război Mondial, în urma situaţiei provocate de pandemia de coronavirus (Covid-19) în 2020.

Casa Albă va decide în curând dacă vrea ca Powell să-şi păstreze funcţia, dar orice decizie de a-l înlocui ar putea provoca reacţii pe pieţe, într-un moment în care piaţa forţei de muncă se confruntă cu dificultăţi, iar inflaţia este la un nivel ridicat, apreciază economiştii, potrivit Agerpres.

Yellen, care încă nu şi-a exprimat sprijinul public pentru un candidat, a declarat pentru Reuters că l-a sfătuit pe preşedintele american în privinţa numirii, dar decizia îi aparţine lui Joe Biden. Ea a refuzat să spună dacă îl sprijină pe Powell, aşa cum susţin unele publicaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri