Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, s-a declarat optimist sâmbătă, după întâlnirea de la Palatul Victoria cu premierul Nicolae Ciucă, referitor la acordarea subvenției pentru căldură. 

Am venit cu patru subiecte pentru domnul prim-ministru: contribuţia statului la subvenția pentru gigacalorie, pentru București şi pentru celalalte oraşe, intenţia municipalităţii de a prelua Elcen și a unifica producţia cu transportul şi energia termică, al treilea subiect a fost legat de bugetul Primăriei Capitalei în general şi de posibilitatea ca Primăria să nu mai funcţioneze doar pe regim de avarie, cum funcţionează de ani de zile și să facă acele mari investiţii de care are nevoie am deschis şi subiectul urbanismului pentru că oricât de mult am face lucrări de infrastructură, orașele se dezvolta haotic și nu o să ajungem prea departe. Avem Inspectoratul de Stat în construcţii care nu funcţionează”, a declarat Primarul general al Capitalei.

Primarul general a precizat că partea guvernamentală l-a asigurat că există o analiză pe tema fondurilor ce ar urma să fie alocate, care vizează toate cererile municipalităţilor.

Răspunsul a fost că toată analiza vizează toate cererile municipalităţilor, care, după cum ştiţi, totalizează 3 miliarde de lei şi că ea o să fie făcută în contextul elaborării bugetului pe anul 2022, la care Guvernul a început să lucreze deja„, a spus Nicuşor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here