Caută
Close this search box.

Premierul Ciucă se întâlnește azi cu Nicușor Dan și cu Alexandru Rafila

Prim-ministrul Nicolae Ciucă se întâlneşte, sâmbătă, cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, în aceeaşi zi are o întrevedere de lucru cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, se arată într-un comunicat al Executivului.

Întâlnirea cu primarul general al Capitalei la Palatul Victoria este prevăzută pentru ora 10:00, iar cea cu ministrul Sănătăţii este programată să se desfăşoare cu începere de la ora 11:00, ambele la sediul Guvernului.

Întâlnirea dintre premier și primarul general al Capitalei are ca principal punct de discuție ajutorul cerut de municipalitate, circa 980 milioane lei.

Întrevederea Ciucă-Rafila va aborda evoluțiile situației pandemice din România, mai ales în contextul apariției noii variante africane a coronaviruslui, numită B.1.1.529, care a pus lumea întreagă în alertă.

Până acum au fost confirmate zeci de cazuri, în Africa de Sud, Hong Kong, Israel și Botswana. Un prim caz în Europa a fost raportat în Belgia.

Citește și: Peste 70.500 de persoane vaccinate împotriva COVID-19

Îngrijorarea este dată de faptul că noua tulpină B.1.1.529 are un număr foarte mare de mutații în proteina spike, respectiv 32, ceea ce ridică întrebări privind potențialul de transmitere și capacitatea vaccinurilor actuale de a fi eficiente.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri