La slujba de duminică de la Mănăstirea Sihăstria din Neamţ, unul dintre preoţi a susținut că această epidemie nu este atât de periculoasă.

Predică la Mănăstirea Sihăstria:

„Rata de supravieţuire la această boală este de peste 99%. Este o luptă dirijată să nu se mai nască copii şi, dacă se nasc, sunt diferite vaccinuri aduse mai ales din străinătate. Multi copii se îmbolnăvesc”.

Biserica Ortodoxă Română a dezavuat de fiecare dată mesajele controversate ale unor preoți referitoare la vaccinare. Și i-a îndemnat pe credincioși să respecte sfaturile medicilor.

„Enunţă puncte de vedere personale, contrare unei realităţi tragice, cum este cea prin care trecem acum, vorbind într-un mod total inadecvat. O asemenea poziţionare îi compromite pe ei înşişi în primul rând”, declară Vasile Bănescu, purtător de cuvânt Patriarhia Română.

Informatiile false sunt la fel de periculoase ca și boala și pot avea efecte mortale, avertizează medicii.

„Cea mai mare durere a noastră este lipsa de încredere a populaţiei în ce spunem. Oricine iese, de orice factură, e mult mai important decât cuvântul unui medic. E cel mai dureros lucru”, spune Valeria Herdea, vicepreședinte Colegiul Medicilor din România, potrivit TVR.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Nici un stat nu s-a confruntat cu avalanşa de fake news cu care s-a confruntat România. Aici sunt multe explicaţii, unele sistemice, alte contextuale, noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.