Administraţia Biden a decis să aloce aproape 9 miliarde de dolari pentru a creşte împrumuturile, în special pentru companiile deţinute de persoane provenite din rândul minorităţilor şi care au fost cel mai greu afectate de criză, a anunţat marţi Trezoreria, relatează AFP.

Concret, Trezoreria va investi peste 8,7 miliarde de dolari în instituţii financiare comunitare pentru a acorda împrumuturi comunităţilor care au fost ”afectate în mod disproporţionat de pandemia de COVID-19”, se arată într-un comunicat al Trezoreriei, citat de Agerpres.

Consumatorii cu venituri mici din comunităţile defavorizate, cum ar fi zonele rurale, vor beneficia de această măsură, a precizat sursa citată.

Administraţia Biden a făcut din reducerea inegalităţilor în Statele Unite unul dintre principalii piloni ai politicii sale.

”Ştim că comunităţile cele mai afectate de COVID-19 au fost adesea ale minorităţilor, iar Trezoreria pune în aplicare legea ajutoarelor de urgenţă din motive de echitate”, a declarat secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, potrivit comunicatului.

Astăzi vedem un rezultat al acestor eforturi: Trezoreria, prin programul de investiţii în capital de urgenţă, injectează aproape 9 miliarde de dolari în instituţiile financiare de dezvoltare comunitară şi instituţiile de depozit ale minorităţilor”, precizat responsabilul american.

Citește și: Școlile primare se închid şi se prelungesc restricţiile sanitare în Olanda

Statele cu cel mai mare număr de instituţii care beneficiază de aceste investiţii sunt Mississippi, Louisiana, Carolina de Nord, California şi Texas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here