Municipiul Baia Mare se află în risc epidemiologic ridicat din cauza crizei provocate de decizia Drusal SA de a opri colectarea deşeurilor menajere de la persoanele fizice, a informat, vineri seara, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan.

Astăzi, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş am constatat faptul că municipiul Baia Mare se află într-o situaţie gravă de sănătate publică, cu risc epidemiologic ridicat, din cauza crizei provocate de decizia Drusal SA de a opri colectarea deşeurilor menajere de la persoanele fizice. Această decizie vine în urma neplăţii facturilor de Primăria Baia Mare către Drusal SA pentru serviciul public de colectare a deşeurilor„, a scris Ionel Bogdan într-o postare pe Facebook.

Foto: Facebook/Ionel Bogdan

Șeful CJ a solicitat sprijinul mai multor primării din judeţ pentru a colecta o parte din deşeurile stradale.

Astfel, am luat o serie de măsuri urgente pentru îndepărtarea riscurilor epidemiologice şi pentru a rezolva această problemă. Am acordat societăţii Drusal SA un termen de reintrare în condiţiile contractuale, până astăzi, la ora 13,00, termen care nu a fost respectat. În această situaţie, începând cu ora 14,00, SPAU Baia Mare, cu resursele şi ajutorul societăţii Drumuri şi Poduri SA, subordonată Consiliului Judeţean Maramureş, şi cu sprijinul primăriilor Şomcuta Mare şi Coroieni, a început colectarea deşeurilor menajere din punctele de colectare de pe raza municipiului Baia Mare. S-a reuşit mobilizarea de utilaje, compactoare, autoutiliare, echipe de oameni şi tot ceea ce este necesar pentru a curăţa oraşul de gunoiul menajer„, a precizat Ionel Bogdan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.