Deputatul USR Claudiu Năsui a declarat, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că USR are la dispoziţie instrumentul atacului la Curtea Constituţională, în cazul proiectului bugetului de stat pe 2022, care a fost depus în grabă la Parlament şi urmează să fie votat joi.

”Vedem creşteri pentru ăia care au deja şi cei care sunt apropiaţi de putere, inclusiv faimoasele pensii speciale, care cresc cu 8%, cuantumul lor”, a spus deputatul USR despre proiecţia bugetară a Guvernului PNL-PSD, potrivit News.ro.

”O armă pe care o are USR-ul şi pe care nu o avea în legislatura anterioră, este atacul la Curtea Constituţională. Dacă se fac încălcări flagrante ale procedurii, atunci putem să avem o bază pentru a face acest lucru”, a spus Năsui. Parlamentarul USR a arătat că scopul nu e să vii cu mii de amendamente în dezbatere, pentru a încerca să tergiversezi. ”Nu aceasta este democraţia, este un exerciţiu ridicol. Democraţie înseamnă să dezbaţi, măcar să ştii ce este acolo. Să fie transparenţă, să ştim ce este acolo, să poţi să spui că nu eşti de acord cu majorarea pensiilor speciale, cu PNDL”, a comentat Năsui.

Citește și: Putere și justiție

Năsui a afirmat că o poziţie liberală a PNL pe buget ar fi fost ţinerea cheltuielilor în frâu, pe când acum cu o mână se dă şi cu alta se ia, el precizând că pachetul social, o parte din el, este justificat, dar nu scoate foarte mulţi români din sărăcie.

”Noi avem un buget în care sunt bani pentru unele instituţii să îşi cumpere maşini scumpe”, a afirmat el, precizând că la Ministerul Justiţiei sunt credite bugetare care dispar, ceea ce va afecta activitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.