Caută
Close this search box.

Cristian Diaconescu: România putea beneficia acum trei luni de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze

cristian diaconescu

Cristian Diaconescu, președintele PMP, a remarcat faptul că Guvernul a publicat abia acum proiectul OUG pentru implementarea PNRR, iar documentul trebuie să stea și zece zile în dezbatere publică.

Asta, deși primii bani din program au venit deja.

„Prostia și hoția nu sunt scuze”, a punctat Diaconescu. Liderul PMP a mai afirmat că, dacă Guvernul îndeplinea procedurile din timp, România ar fi avut circa 3 miliarde din PNRr încă de acum trei luni. Acesta a mai precizat că nici vorbă ca Guvernul să renegocieze Planul, așa cum susțin social-democrații.

Declarațiie au fost făcute în cadrul emisiunii „Special B1”, moderată de Nadia Ciurlin pe B1 TV.

„N-a existat un guvern legitim, adică un ministru care să fie abilitat să semneze pentru banii din PNRR. Noi trei luni n-am beneficiat de acești bani. OUG a fost dat azi…

Adică ai primit banii, dar n-ai cadrul normativ de folosire a banilor? Trebuie să stea 10 zile în dezbatere publică. Habar n-au!

Deci într-o perioadă complicată, cum e cea prin care trecem azi, prostia și hoția nu sunt scuze. Dacă ei aveau guvern, acum trei luni primeam vreo 3 miliarde. Nu am primit decât jumătate din bani. Deci acești bani veneau cu trei luni înainte.

Acum trebuie să mai stai 10 zile cu Ordonanța în dezbatere publică să devină lege. Sunt 20 de obligații pe care ni le-am asumat până la 31 decembrie. Trebuie să avem o strategie anticorupție și zeci de mii de terminale pentru ANAF, altfel pierdem banii”, a declarat Diaconescu, pentru B1 TV.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri