Caută
Close this search box.

Dacă Rusia va ataca Ucraina, americanii își vor spori prezenţa militară în Europa de Est

putin

Statele Unite, pe lângă sancţiunile economice, sunt pregătite să-şi sporească prezenţa militară în Europa de Est dacă Rusia atacă Ucraina, a declarat luni un înalt oficial de la Casa Albă, relatează AFP.

”Dacă Putin face o mutare, ar exista o cerere crescută din partea aliaţilor noştri” din Europa de Est pentru ”mai multe trupe, capacităţi şi exerciţii” şi ”Statele Unite ar răspunde favorabil”, a indicat sursa citată, în ajunul unei întrevederi mult aşteptate între preşedintele american Joe Biden şi omologul său rus, Vladimir Putin.

Oficialul a precizat însă că o ripostă militară americană directă, în cazul unui atac împotriva Ucrainei, nu este luată în considerare în prezent.

”Statele Unite nu caută să se afle într-o poziţie în care utilizarea directă a forţelor americane ar fi în centrul gândirii noastre”, a precizat sursa citată de Agerpres.

Washingtonul intenţionează să acorde prioritate, în cazul unei invazii a Ucrainei, ”unei combinaţii” de mai multe elemente: ”sprijin pentru armata ucraineană”, ”sancţiuni economice puternice” şi ”o creştere substanţială a sprijinului şi a capacităţilor pe lângă aliaţii noştri în cadrul NATO”.

Kremlinul a declarat luni că nu se aşteaptă la cine ştie ce ‘progrese’ în urma întrevederii online între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american, Joe Biden, prevăzută să aibă loc marţi, într-un moment de vârf al tensiunilor între Moscova şi Washington, notează France Presse şi Interfax.

Un răspuns

  1. Ar cam fi cazul sa intre peste Ucraina. Zi de zi sunt inarmati pana in dinti si se forteaza nota pentru a grabi intrarea ei in NATO. Ursul a fost trezit din barlog, stiind ca va fi atacat va trece el la atac! Rusia este inconjurata de zeci de baze SUA/NATO, de 30 de ani de cand sa destramat URSS NATO nu a facut altceva decat sa-si aduca infrastructura militara cat mai aproape de granitele Rusiei. Ucraina neavand pentru ce a se inarma cu arme ofensive/letale decat pentru o confruntare cu Rusia, aceasta invecinandu-se cu state NATO ( Ungaria Romania, Slovacia), tari care gazduiesc trupe americane si care au si tratate militare cu Ucraina. In primavara, la indemnul lui Merkel presedintele Putin a renuntat la invadarea Ucrainei, aceasta asigurandu-l ca Nord Stream 2 va intra in functiune si ca pactul de la Minsk va fi respectat ad-literam. Intre timp in Ucraina intra armament letal american si experti militari europeni si americani pentru a instrui armata ucraineana pentru a lupta cu Rusia. Rusofobia a fost ridicata la rang de religie de catre presa aservita ocultei, iar statele NATO infiereaza Rusia ca nu accepta infrastructura NATO la granitele ei. Rusia este obligata din punct de vedere militar/geopolitic sa invadeza Ucraina, sa elibereze Niprul de sub dominatia ucrainei, pentru a alimenta Crimeea cu apa dulce prin canalul crimeei de nord, plus estul ucrainei ( zona cea mai industrializata a ucrainei) si tot litoralul marii negre. Ucraina va avea parte de cel mai rapid, radical si modern razboi din secolul XXI ( eu cred ca in 18-20 de zile ucraina va capitula), va fi pedepsita exemplar pentru politica perversa ce au facut-o fata de Rusia, iar asta nu se va intampla in ianuarie-februarie, asa cum trambiteaza presa aservita ocultei mondiale, in speranta ca poate mai apuca sa introduca in Ucraina ceva rachete Javelin, blindate si/sau vedete rapide. Rusia nu va mai da inapoi, nu-si permite sa cada de paria a doua oara, si nici nu cred ca are de ce sa stationeze in granita ucrainei cu peste 100 000 de mii de soldati pe timp de iarna. Statele NATO vor trambita si vor aplica sanctiuni, sanctiuni care vor afecta Europa mai rau decat va fi afectata Rusia. Marii iluminati ai resetarii mondiale (care detin activele ucrainei ) stiu ca daca nu pornesc un razboi de avengura America va intra in faliment. E greu sa sustii o america cu o tiparnita de bani fara acoperire, care trebuie sa intretina peste 64 de milioane de asistati sociali (are si america boskhetaryyEI ei), cu peste 85 de milioane de pensionari (cu media de viata cea mai mare din lume) si cu un complex militar industrial in care muncesc peste 22 de milioane de oameni ( care, in lipsa unui razboi vor deveni someri mare parte din ei), plus o datorie nesustenabila, care pune presiune pe devalorizarea dolarului. Vom trai si vom vedea! Sincer, mi-as dori sa ma insel, dar nu vad cale de intors a Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri