Caută
Close this search box.

Încă un adversar al lui Putin, Iegor Prosvirnin, a căzut de la fereastră

iegor prosvirnin

Iegor Prosvirnin (35 de ani), un naționalist rus, a murit, precipitându-s-e pe fereastră, de la etaj. Prosvirnin era fondatorul site-ului „Sputnik și Pogrom”

„Am vorbit cu soția lui. Din păcate, așa stau lucrurile. A căzut de la fereastră”, a declarat Roman Yuneman, un politician, pentru publicația Podyem, citat de BBC Rusia.

Potrivit presei, cadavrul lui Prosvirnin a fost găsit sub ferestrele unei clădiri de apartamente de pe strada Tverskaya. Înainte de a cădea, acesta ar fi aruncat pe fereastră un cuțit și un spray cu piper.

Vecinii lui Prosvirnin au declarat pentru BBC că din apartamentul său au auzit toată ziua strigăte și înjurături.

Prosvirnin este jurnalist și fondator al publicației online naționaliste „Sputnik și Pogrom”. În 2017, site-ul a fost blocat la cererea Parchetului General, pentru promovarea discordiei naționale și religioase, iar în 2018 și-a anunțat închiderea.

„Un naționalist rus convins”, așa cum s-a autointitulat, Iegor Prosvirnin a susținut anexarea Crimeei în 2014 și a salutat inițial cu căldură așa-numita „mișcare de eliberare rusă” din Donbas.

Ulterior, acesta și-a pus sub semnul întrebării opiniile, a început să prezică un război civil în Rusia și l-a criticat pe Vladimir Putin: „Cred că totul se va prăbuși. Nu doar Novorossia se va prăbuși, ci și Federația Rusă se va prăbuși”.

În același timp, Prosvirnin a continuat să susțină ideea unui stat rus care, în opinia sa, ar trebui să includă teritoriile statelor vecine Rusiei – Belarus, părți din Ucraina și Kazahstan, statele baltice.

În 2015, Prosvirnin a fost cercetat într-un dosar de extremism, deschis în urma articolului său despre „scopurile și obiectivele naționalismului rus”, care, printre altele, propunea „prăbușirea Ucrainei” și crearea unui „stat național rus”.

Ulterior, Prosvirnin a declarat că dosarul „s-a încheiat cu nimic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri