Caută
Close this search box.

Joe Biden: Lupta împotriva COVID-19 nu ar trebui să fie un subiect de diviziune politică

joe biden

Preşedintele american Joe Biden a declarat joi că lupta împotriva COVID-19 ”nu ar trebui” să fie un subiect de diviziune politică, afirmaţie făcută în cursul prezentării unui plan menit să evite o izbucnire a epidemiei odată cu venirea iernii şi apariţiei variantei Omicron, relatează AFP.

”Ştiu că COVID-19 a fost un subiect de diviziune în această ţară” şi că ”a devenit un subiect partizan, ceea ce este o tristă (…) constatare. Nu ar trebui să fie cazul”, a menţionat preşedintele SUA.

”Pe măsură ce intrăm în iarnă şi ne confruntăm cu provocarea acestei noi variante, acum este momentul, sper, să încercăm să depăşim aceste diviziuni”, a subliniat preşedintele democrat, în vârstă de 79 de ani.

Joe Biden încearcă să impună vaccinarea în companiile publice şi private, dar întâmpină o opoziţie puternică din partea multor republicani şi se confruntă cu procedurile legale lansate împotriva acestor măsuri restrictive.

Preşedintele a insistat asupra faptului că planul prezentat joi, care ”trebuie să ne unească”, nu conţine noi obligaţii sau constrângeri.

Casa Albă a anunţat joi o serie de măsuri, în special pentru a reglementa mai strict sosirea persoanelor care vin din străinătate şi pentru a facilita accesul la depistare şi la vaccinuri.

Citește și: Cum s-a ajuns la un tribut extra pe sănătatea publică

Încetarea pandemiei este o promisiune a campaniei preşedintelui Joe Biden. (Agerpres)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri