Caută
Close this search box.

Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Florin Roman să clarifice acuzațiile de plagiat

florin roman

Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului Cercetării, Florin Roman, să clarifice acuzaţiile de plagiat care-i sunt aduse cu privire la lucrarea de masterat, urmând ca, în funcţie de decizia pe care o va lua acesta, să procedeze în consecinţă, au precizat, marţi, surse de la Palatul Victoria.

Conform surselor guvernamentale citate de Agerpres, „gestul demisiei” ar fi unul „onorabil” în acest caz, în viziunea şefului Executivului.

Ministrul Cercetării, Florin Roman, a susţinut că acuzaţia de plagiat la adresa lui e nefondată, dar orice ar spune pe acest subiect ar fi irelevant pentru cei care şi-au propus să-i găsească „nod în papură”.

„Plagiat înseamnă să îţi asumi parţial sau integral o lucrare ştiinţifică, ceea ce nu am făcut niciodată. Drept urmare, acuzaţia de plagiat la adresa mea e nefondată. Într-o lucrare de disertaţie de acum 10 ani am inclus o parte din suportul de curs, pus la dispoziţia studenţilor. La finalul disertaţiei, am inclus bibliografia folosită.

Consider însă că orice aş spune pe acest subiect, inclusiv faptul că profesorul Paraschiv confirmă că a fost o lucrare bună, nu are nici o relevanţă pentru cei care şi-au propus să îmi găsească nod în papură, să susţină o campanie de denigrare a mea, să dovedească fapte de care nu mă fac vinovat”, a scris Roman, pe Facebook.

El a precizat că este ultima sa intervenţie pe această temă.

„Am lucruri mult mai importante de făcut decât să răspund la acuzaţii nefondate”, a adăugat Florin Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri