Caută
Close this search box.

Rafila, parcă nemulţumit: Când rata de reproducere se va apropia de 1, putem discuta de începutul valului 5

rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că, atunci când în România rata de reproducere a infecţiei se va apropia de 1, probabil se va putea discuta de începutul valului 5 al pandemiei, precizând că marţi rata de reproducere era de 0,91.

Alexandru Rafila a fost întrebat dacă putem spune că a început valul 5, având în vedere creşterea numărului de cazuri de COVID

“Faţă de cifrele de ieri, avem o stabilizare a numărului de cazuri, care este mai crescut ca în urmă cu şapte zile. Trebuie să comparăm aceeaşi zi din săptămână, e ceva mai crescut. E posibil să înregistrăm o creştere în perioada următoare, trebuie să vedem dacă e vorba de stabilizare la acest nivel sau deja începe creşterea”

, a afirmat Rafila, parcă nemulţumit că rata de infectare e prea mică şi cumva s-a stabilizat la acest nivel.

„Din fericire”, a continuat ministrul Sănătăţii, „numărul de decese rămâne scăzut, dar ştim că între numărul de decese, cazurile internate la ATI şi numărul de cazuri înregistrat zilnic este totdeauna un decalaj de câteva săptămâni. Rămâne să vedem lucrul ăsta. Ieri, rata de reproducere a infecţiei pentru România era ieri de 0,91, era subunitară. Când rata de reproducere se va apropia de 1, probabil că putem discuta de începutul valului 5”, a precizat Alexandru Rafila.

Ministrul a menţionat că şi celelalte categorii de pacienţi, nu doar cei diagnosticaţi cu COVID, trebuie să beneficieze de acces la servicii de sănătate (în discursul negaţionist, teoria pacienţilor cu alte boli decât Covid care sunt discriminaţi din cauza concentrării eforturilor sistemuljui de sănătate pe reacţia la pandemie a fost unul dintre pilonii de bază ai propagandei):

“Neglijarea pacienţilor cu alte patologii timp de doi ani de zile aproape a dus la nişte situaţii absolut revoltătoare, cu număr foarte mare de decese şi încercăm să evităm şi acest lucru. Nu cred că există pacienţi privilegiaţi de faptul că sunt infectaţi COVID, ne ocupăm de ei cu toată responsabilitatea, dar şi celelalte categorii de pacienţi trebuie să beneficieze de acces la servicii de sănătate”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri