Caută
Close this search box.

Rescrierea istoriei recente la PSD. „Acum suntem curaţi. Astăzi, există un nou PSD!”

psd

Purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Radu Oprea, a declarat într-un interviu pentru Euronews că PSD a lăsat trecutul în urmă și că „toată lumea este curată acum”.

Într-un amplu material realizat de Euronews, despre noua alianță de la București, purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a susținut că partidul său a lăsat în urmă tot ce a fost toxic.

„Toată lumea e curată acum”, a declarat Oprea. El a declarat că „zilele lui Dragnea și asocierea PSD cu corupția și șpăgile au rămas în urmă”.

„Astăzi, există un nou PSD. Când am făcut lista electorală, nu era nimeni pe ea care să aibă legătură cu corupția. Toată lumea era curată”, a spus Oprea.

„Dar ne acceptăm istoria. Ceea ce s-a întâmplat în acele zile cu PSD trebuie să știm, ca să nu se mai întâmple”, a mai spus Oprea, pentru Euronews.

Oprea a mințit. Pe listele PSD s-a aflat Daniel Tudorache, care deja, înainte de alegeri, era cercetat penal pentru fapte de corupţie. Marcel Ciolacu a promis că, după alegeri, îl va elimina din grupul PSD, însă nu s-a ținut de cuvânt.

Mai mult, în aceste zile, PSD insistă să promoveze un condamnat penal, pe Marian Neacșu, în funcția de secretar general al Guvernului.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat chiar de 1 Decembrie că penalul Marian Neacșu va fi impus de PSD, ca secretar general al Guvernului, având rang de ministru.

Ciolacu a ținut să menționeze că premierul Nicolae Ciucă nu se poate împotrivi:

„Am făcut această propunere domnului Marian Neacșu și nu e atributul meu, e atributul primului ministru, am adus la cunoștință primului ministru ce dorim să fie secretarul general. (…)

Nu a fost atât de norocos ca alți președinți de exemplu de țară. Ca să dau un exemplu. Hai să înțelegem, domnul Neacșu nu a furat nimic! Domnul Neacșu, ca mulți alți aleși locali, primari, a făcut parte dintr-un consiliu de administrație, nu a fost plătit, nici nu mai știu, la o școală sau așa ceva.

Și-a angajat fata pe o perioadă de patru luni, deci, haideți… Asta e corupție? În acest moment, cred că lucrurile sunt foarte clare! Stați ușor, că domnul Neacșu am înțeles că a avut o condamnare pe această incompatibilitate, pe conflict de interese… e depășită juridic.

Domnului Neacșu nu îi apare nimic în cazier. Ce facem, omorăm oamenii? Eu îmi asum această numire. Categoric!”, a declarat Ciolacu, la România TV.

Întrebat ce părere are premierul Nicolae Ciucă despre propunere, liderul PSD a răspuns: „Nu are nici o părere… domnul Neacșu este un om care a avut performanțe, e un om serios”.

Fostul premier Ludovic Orban a explicat ce înseamnă pentru guvernare faptul că PSD va prelua această funcție.

Marian Neacșu, în vârstă de 57 de ani, ocupă în prezent funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

El este specialist în furaje și nutriția animalelor și absolvent al Facultății de Studii Economice din Craiova, în 1987. Toate astea nu au absolut nici o legătură cu Energetica.

Neacșu a fost secretar general al PSD și a fost exclus din partid în noiembrie 2018, în urma unei decizii luate de Comitetul Executiv. În februarie 2019, s-a alăturat Pro România, partidul lui Victor Ponta.

În 2016, Marian Neacșu a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție, la șase luni închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

Marian Neacșu și-a angajat nelegal fiica la biroul său parlamentar. În noiembrie 2017, Neacșu a venit în fața DNA, pentru a-l susține pe Liviu Dragnea.

În timp ce îl aștepta pe Dragnea să iasă de la întâlnirea cu procurorul din Dosarul Tel Drum, Mălin Bot l-a întrebat dacă a venit să susțînă un penal, „ca de la penal la penal”. Neacșu s-a enervat foarte tare. Iată dialogul:

Mălin Bot: Domnule Neacșu, ați venit să susțineți un penal? Așa, ca de la penal la penal?
Marian Neacșu: Dacă-mi spui câți bani primești pentru chestia asta, îți spun.

Mălin Bot: Din reclamă de pe YouTube
Marian Neacșu: De ce ca penal, prietene? Știi de ce?

Mălin Bot: Ați fost condamnat, nu contează
Marian Neacșu, strigând și apucându-l pe jurnalist de guler: Mă asculți? Curtea Constituțională a declarat că în perioada aia nu exista fapta.

Mălin Bot: Știți câți tineri nu se pot angaja pentru că dvs., corupții de la PSD, vă angajați plozii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri